x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani: Informaţiuni

Acum 100 de ani: Informaţiuni

10 Ian 2012   •   21:00
Acum 100 de ani: Informaţiuni

n) Ni se scrie din Tohani (Buzau), cu data de 8 curent, ca sambata pe la orele 8 seara un meteor in forma de sfera a aparut din directiunea NE si s-a pierdut in directiunea WS. (...)

n) D.N. Filipescu, ministru de razboi, a lucrat ieri inainte de amiaza la statul major general cu dl. general de brigada Averescu Alexandru, seful statului major general al Armatei.

n) Ministerul de finante a alcatuit definitiv noua lege de organizare a acestui departament. (...)

n) Dupa cum am anuntat, asta-seara, miercuri, la Cinema VENUS din strada Doamnei se va da o mare serata de gala in onoarea Augustei Familii Princiare. Pentru prima oara se va arata splendidul film luat de ci­nema 'Venus' la Concursul national de Ski si Bobsleighs din Sinaia. (...)

n) Mai multi locuitori de prin imprejurimile stradei Tunari ni se plang ca cumpara apa de la sacagii cu cate 10 bani donita. Sacagiii explica scumpirea aceasta prin faptul ca, neputand sa ia apa de la pompa din fata scolii Tunari, care este inchisa – omul de la pompa fiind bolnav de mai bine de o luna – ei sunt nevoiti sa aduca apa de la Herastrau. (...)

n) Regia Monopolurilor Statului a contractat cu o casa de import si export procurarea a 1.200 tone de sare taiata in placi si care va fi destinata ca ajutor pentru statul liber Congo si coloniile franceze de pe coastele occidentale ale Africii.

×
Subiecte în articol: calendar