x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar ACUM 100 DE ANI: Procesul Bădărău-Negruzzi

ACUM 100 DE ANI: Procesul Bădărău-Negruzzi

26 Ian 2012   •   21:00

Curtea cu jurati urma sa judece azi procesul de delict electoral pe care d. Const. Negruzzi, prefectul judetului Iasi, l-a intentat dlui Alexandru Badarau, sub acuzare ca l-ar fi calomniat cu prilejul unui discurs tinut pe timpul perioadei electorale. La dezbaterile procesului a asistat foarte multa lume. Curtea, in unire cu concluziile procurorului, a dispus tri­mi­terea dosarului din nou la instructie, pe motiv ca n-a fost legal sesizata spre a se da ordonanta in cauza. Procesul a fost deci amanat.

Maior propus pentru reforma
Maiorul Gerescu, din Regimentul Rm. Sarat No. 9, a fost trimis in judecata consiliului de reforma, pentru mo­tivul ca ar fi facut aprecieri ne­po­trivite asupra sefului sau, comandantul regimentului, in timpul cand acesta se afla bolnav.

Piata pescariilor
Pe ziua de 25 ianuarie s-au vandut in piata Braila 9.000 kg peste proas­pat, cu preturile dupa cum ur­meaza, pe suta de kg: Crap 140-117, ciorto­crap 99-95, ciortan 80-66, ciortanica 60, lin 109, stiuca 197-44, babusca 46-28, somotei 90, biban 50-30.

O dispozitie a Ministerului de razboi
Ministerul de razboi a numit o co­misiune de ofiteri din Iasi, care sa cer­ceteze capacitatea fiecarei mori de ma­cinat grane si depozitele de grane dis­ponibile.
Aceasta dispo­zi­tiune e lua­ta spre a se sti cata faina pot furniza la orice cerere morile din Iasi.
(Din 'Universul', 27 ianuarie 1912; texte selectate de Tudor Cires)

×
Subiecte în articol: calendar