x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar ACUM 100 DE ANI: Timpul

ACUM 100 DE ANI: Timpul

25 Ian 2012   •   21:00

Ninsoarea si viscolul puternic au continuat ieri in toata tara, dand cantitati de apa insemnate. Peste noapte, ninsoarea a incetat si vantul tare de la est (crivatul) s-a linistit, schim­ban­du-se apoi de la vest (austrul). In partea de langa mare a cazut ploaie si la­po­vi­ta, iar in multe parti din tara – ma­za­rica. Catre dimineata, cerul s-a in­se­ninat in toata Muntenia, in res­tul ta­rii fiind tot acoperit. Inghet per­manent si ger in toata tara, afara de li­to­ralul marii si regiunea gurilor Du­narii, unde ziua a fost dezghet; tem­peratura cea mai scazuta, minus 14 grade, la Harlau. Presiunea in des­cre­stere, pana seara, de cand creste repede, gasindu-se astazi catre 758 mm la nord si 760 mm la sudul tarii.

Oaspete regal
Ieri, la orele 12 si jumatate, regele, regina si printul Leopold Frederic al Prusiei au luat dejunul la palatul Cotroceni. Diseara la ora 8 si jumatate va avea loc la Palatul Regal un pranz de gala in onoarea printului german. Vor asista la acest pranz familia regala si princiara, casele militare, ministrii, presedintii corpurilor legiuitoare, ministrul Germaniei si personalul legatiunii germane. Printul Leopold Frederic va parasi tara maine, la ora 7:50, cu acceleratul de Predeal.

Telegrama de la Caragiale
Printr-o telegrama ce ne trimite astazi din Berlin, maestrul Caragiale ne roaga sa anuntam ca interzice oricarui teatru reprezentarea pieselor sale fara autorizare scrisa. Nu ne indoim deci ca teatrele care nu po­se­da o asemenea autorizare se vor conforma avizului de mai sus si nu vor ju­ca nici una din lucrarile lui Caragiale fara a fi obtinut mai intai autorizarea.

(Din 'Dimineata', 26 ianuarie 1912; texte selectate de Tudor Cires)

×
Subiecte în articol: calendar