x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Aniversare - "Regret ca am avut incredere in oameni"

Aniversare - "Regret ca am avut incredere in oameni"

27 Sep 2005   •   00:00
Aniversare  -  "Regret ca am avut incredere in oameni"

Dupa o experienta de cosmar, Marie-Jeanne primeste astazi varsta de 33 de ani cu speranta ca este o sansa pentru o alta viata.

"Regret ca am avut incredere in oameni"

"Jurnalistii romani sunt liberi!" a fost anuntul asteptat de o tara intreaga dupa ce Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian au fost rapiti in Irak. Dupa o experienta de cosmar, Marie-Jeanne primeste astazi varsta de 33 de ani cu speranta ca este o sansa pentru o alta viata.

"Primesc aceasta varsta cu speranta ca este o sansa pentru o alta viata si, poate, acesti ani imi aduc un pic de intelepciune. La 25 de ani am facut o criza cand cineva mi-a spus ca am implinit un sfert de secol si la 30 de ani am dat niste milioane pe creme antirid, pentru ca aveam senzatia ca, gata, s-a terminat viata pentru mine, dar se pare ca ridurile nu apar asa de repede cum credeam. Eu consider ca varsta de 33 de ani este o varsta fatidica, e varsta la care a murit Iisus si, de regula, cam in viata fiecarui om varsta asta aduce niste incercari. Sincera sa fiu nici nu prea am chef sa sarbatoresc mare lucru, asa ca o sa fie o zi normala, din punctul meu de vedere. De o aniversare mai deosebita imi amintesc, era prima mea vizita la Paris, parca in 1999, si a fost foarte frumos. Nu am primit niciodata cadouri extrem de costisitoare care sa-mi lase amintiri adanci. Pe masura ce inaintezi in varsta ai senzatia ca sunt atatea lucruri pe care ai fi vrut sa le faci si nu le-ai facut, de fapt nu ai senzatia, e sigur asa. Incerci atunci sa apesi un pic pedala de acceleratie si asta nu este bine intotdeauna, dar este tendinta fireasca a omului, sa incerce sa faca in viata cam tot ce si-a dorit.

Cea mai mare satisfactie a vietii mele este legata de partea profesionala; am reusit sa-mi fac cariera pe care mi-am dorit-o si am lasat niste lucruri in urma, cat de cat. Cel mai mare regret de la varsta de 32 de ani este ca am avut incredere in oameni. O realizare ar fi ca mi-am schimbat un pic viziunea asupra vietii, ca mi-am dat seama ca sunt si alte lucruri care conteaza, alte lucruri decat cele in care credeam pana acum. Daca nu as fi fost jurnalist, m-as fi vazut actrita sau astronom. Am avut o inclinatie spre limbile straine si era un intreg razboi la mine in casa. Mama voia sa fiu arhitect, tata voia sa fiu medic, profesoara mea de engleza voia sa fiu filolog si, pana la urma, mi-am zis ca mie imi trebuie ceva mai palpitant. Uite asa am ajuns la Facultatea de Jurnalistica. Pentru acest an care incepe imi doresc sa reusesc sa realizez ceva trainic si in plan profesional.

Ce as schimba in viata mea? Destul de multe, as incerca, sincera sa fiu, sa-mi gasesc un job care sa imi lase mai mult timp pentru mine. Am primit sfaturi, dar am facut intotdeauna dupa cum m-a taiat capul. Nu as putea sa fac, probabil, compromisuri pentru interese, zambesc la o gluma buna si inteligenta. Si fumez mult cand sunt nervoasa."

REVELATIE
"Mi-am schimbat un pic viziunea asupra vietii, ca mi-am dat seama ca sunt si alte lucruri care conteaza, alte lucruri decat cele in care credeam pana acum"

VIZIUNE
"Eu consider ca varsta de 33 de ani este o varsta fatidica, e varsta la care a murit Iisus si, de regula, cam in viata fiecarui om varsta asta aduce niste incercari. Sincera sa fiu, nici nu prea am chef sa sarbatoresc mare lucru" - Marie-Jeanne Ion, jurnalist

×
Subiecte în articol: calendar viata vărsta