x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Aniversare - "Traiesc in asa fel ca sa nu tradez viata si arta"

Aniversare - "Traiesc in asa fel ca sa nu tradez viata si arta"

17 Iun 2005   •   00:00
Aniversare  -  "Traiesc in asa fel ca sa nu tradez viata si arta"

Un artist care si-a urmat visul si i-a ajutat pe altii sa-si descopere propriul vis, slujind frumosul ca o arma impotriva unei vieti ciopartite de timp. Pictorul Sabin Balasa implineste astazi 73 de ani.



"Felul in care oamenii isi reprezinta timpul si isi ciopartesc viata, impartind-o in ani, ma face sa zambesc. Fiecare secunda poate fi o vesnicie sau nimic. Daca pentru maine, la ora patru, s-ar anunta sfarsitul lumii, eu m-as uita la ceas sa vad cate ore mai am sa pictez. Ziua mi-o voi petrece ca de obicei, lucrand in atelier. Seara voi serba viata - cu familia, rudele apropiate, prietenii. Timpul a trecut in functie de cat am pictat si de altitudinea gandurilor. In viata, ca si in arta, am sentimentul eternitatii. Este o zi amabila, necesara pentru a fi impreuna cu cei apropiati. Ma rup putin de la lucru. Eu inregistrez evenimentele gandurilor, metamorfoza, miscarea, permanenta... Ce altceva este timpul?
Toate aniversarile au fost la fel. Nu-mi pierd timpul cu numararea anilor. In fiecare clipa, de cand ma stiu, gandesc la inaintare, la noi cercetari. Traiesc in asa fel ca sa nu tradez viata si arta. Sunt in permanenta inspirat si folosesc timpul la maximum. Sunt convins ca aduc lumii un plus de ratiune si frumusete, in momentul in care lumea, obosita de vorbe, are nevoie de sprijin spiritual. Intre mine si lume exista sentimente si comunicare. Eu cred ca nu dorintele se indeplinesc, ci visele.
Dorintele starnesc doar invidie; invidia celor care isi doresc castele in Spania fata de cei care le au. Visul starneste pasiunea, pasiunea actiunea, si actiunea duce la realizare. Viata este perfecta. Doar biata minte omeneasca este adesea stramba. In fiecare an sunt fericit ca uriasa viata se afla in corpul meu. Cata vreme sunt viu, sunt si tanar si cat exista viata in univers, exist si eu. In plus, tot timpul am fost, sunt si voi fi un om fericit. Dar, atentie! Sa nu confundati niciodata fericirea cu multumirea.
Am fost fericit, indiferent cate obstacole aveam de infruntat. In acelasi timp, niciodata nu ma declar multumit, tot timpul vreau sa ma depasesc si sa il intrec pe Sabin Balasa. Nu regret nimic. Eu sunt un creator unic, egal biologic cu orice vietuitoare, chiar si cu frunza. In viata, ca si in arta, mi-am urmat propria directie, mi-am continuat visul ajutandu-i si pe altii sa-si descopere propriile vise, am stiut sa fiu si sa raman un invingator.
Pentru tineri, ca un sfat, l-as cita pe Walt Whitman: "Rezista mult, supune-te cat mai putin; odata cazut in robie, nu vei mai reveni niciodata"."

×
Subiecte în articol: calendar viata timpul