x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Adelin Petrişor

"Astăzi e ziua ta..." - Adelin Petrişor

de Ramona Vintila    |    30 Iul 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." - Adelin Petrişor
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

A fost desemnat "Corespondentul Anului 2003" de către Ministerul Afacerilor Externe, dar şi de către Consiliul Naţional al Audiovizualului. De asemenea, deţine un premiu TV Mania. Pentru curajul de a rămăne şi transmite din Bagdad in plin război a fost avansat in grad de către Ministerul Apărării Naţionale.

"Frica te ţine in viaţă..."

A fost desemnat "Corespondentul Anului 2003" de către Ministerul Afacerilor Externe, dar şi de către Consiliul Naţional al Audiovizualului. De asemenea, deţine un premiu TV Mania. Pentru curajul de a rămăne şi transmite din Bagdad in plin război a fost avansat in grad de către Ministerul Apărării Naţionale. Ieri, reporterul Antenei 1, Adelin Petrişor a implinit 32 de ani.

"Sunt reporter al Secţiei eveniment şi asta inseamnă că trebuie să transmit de oriunde sunt trimis. Războaiele nu sunt aşa de dese, aşa că merg la inundaţii, inzăpeziri, accidente etc. Mă simt destul de bine in pielea unui reporter de eveniment. Oricum, teoretic, toţi suntem pregătiţi să putem transmite de oriunde. Dacă ar trebui, aş transmite şi de la guvern, insă sunt sigur că reporterul Antenei acreditat acolo face treabă mult mai bună decăt aş face eu, dacă aş fi nevoit.

Uneori mi-a fost frică, şi nu doar in Irak. Au fost momente delicate şi in Liban, Israel, Afganistan, Algeria, Kosovo. Frica te ţine-n viaţă in astfel de zone. Nu cred că e cineva căruia să nu-i fie frică intr-un război. Sunt doar «viteji» care nu vor să recunoască.

Nu am avut parte de schimbări radicale de macaz in viaţa mea. Am trăit intr-o familie normală. Acum imi place să cred că eu şi Maria avem tot o familie normală. Cred că am avut parte de o dezvoltare liniară.

Sunt mulţumit de felul in care a decurs destinul meu pănă acum. De ce nu aş fi? Sunt sănătos, fac ce fac din plăcere. Cred că sunt un om norocos. Intotdeauna avem nevoie de noroc, indiferent cu ce ne ocupăm.

Nu am un clasament al realizărilor mele. Profesional, sper că am realizat căte ceva. Am putut să-i intălnesc pe Yasser Arafat, Beniamin Nethaniahu, Ehud Barak, Muammar Qadafi. Am călătorit destul de mult, am fost in mai multe războaie. Pe plan personal, am o soţie inteligentă şi frumoasă, prieteni buni... E ok. Regrete nu prea am. Incă... Nu cred că aş vrea să schimb mare lucru in viaţa mea dacă aş putea reintoarce timpul. Habar nu am.

Meseria mea şi a colegilor mei este o meserie ca oricare alta. Oricum, pot să spun că meseria de jurnalist m-a invăţat să ascult oamenii, să nu pun aşa de repede etichete. Am relatat evenimente in flăcări. Partea frumoasă este că despre tortul de ziua mea nu trebuie să relatez. Chiar cred că sunt lucruri care trebuie să rămănă doar ale tale. Voi fi cu Maria şi cu căţiva prieteni. Sunt convins că va fi foarte frumos.

Deşi mi-e greu să mă dedublez, Adelin Petrişor ii urează lui Adelin Petrişor de ziua lui sănătate şi noroc! De la noul an de viaţă cel mai mult imi doresc sănătate, noroc şi, nu in ultimul rănd, un copil."

Intimitate

"Partea frumoasă este că despre tortul de ziua mea nu trebuie să relatez. Chiar cred că sunt lucruri care trebuie să rămănă doar ale tale. Voi fi cu Maria şi cu căţiva prieteni. Sunt convins că va fi foarte frumos"

Adelin Petrişor reporter

×
Subiecte în articol: calendar cred adelin petri