x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Adrian Ordean!

Astăzi e ziua ta... Adrian Ordean!

de Ramona Vintila    |    10 Mar 2009   •   00:00

“Am avut parte de multe împliniri…”
Personalitate veche în lumea muzicală, este printre puţinii care au dăinuit şi s-au impus, reuşind să răspundă pozitiv cerinţelor pieţei. Este iniţiatorul multor trupe de succes pe piaţa muzicală românească, printre care A.S.I.A., Amadeus, Pops ş.a. Adrian Ordean îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. La mulţi ani!




Desen de Romeo Răileanu

“De curând am terminat de masterizat şi am predat Casei de discuri MediaProMusic ultimul CD al trupei Amadeus, care se numeşte «24 ore». Am dedicat anumitor ore din zi şi din noapte câte un cântec. Spre exemplu, orei 7:00 AM îi revine piesa «Wake up Soldier» sau orei 10:30 PM piesa «Bailando con migo»... şi tot aşa.

AMINTIRI
Atunci când am început să scot partiturile pentru instrumente mi-am adus aminte că la vârsta de 6 ani am început să studiez vioara. Pentru asta trebuie să le mulţumesc părinţilor mei, care au avut inspiraţia să-mi cumpere o vioară şi să mă «dea» la Şcoala de muzică din Sibiu, pentru că aici m-am născut cu... foarte mulţi ani în urmă. Acest moment a fost cu siguranţă un punct al destinului care mi-a aşezat muzica în cale. Când împlineam 16 «primăveri» credeam că vioara o să fie ocupaţia mea pentru următorii 60 de ani, dar nu au mai trecut nici şase luni şi am descoperit chitara... apoi, pe rând, toate celelalte: Jimi Hendrix, Deep Purple, Gary Moore, ţigările străine, pantalonii trapez, votca, fetele etc.

DESTIN
Mai departe a fost simplu. Cu chitara în braţe şi magnetofonul, mai apoi casetofonul lângă mine, cu dorinţa de a fi cel mai bun, cu multe, multe, multe ore de studiu individual la instrument sau împreună cu trupa, cu o experienţă de cinci ani la serile de dans de la Casa de Cultură, cu alţi cinci ani prin cele mai tari baruri din Poiana Braşov iarna, pentru că verile eram ocupaţi cu litoralul la Club Mediteranean, unde am învăţat limba franceză vrând, nevrând, şi după mulţi bani cheltuiţi pe scule am ajuns şi compozitor.

Dacă atunci când am început eu să compun aveai nevoie de ceva ştiinţă în ale muzicii, multă inspiraţie şi nişte colegi instrumentişti şi vocalişti, acum e de ajuns un calculator. Cu el faci rost de orice... mai ales de nişte «inspiraţie».

Şi uite aşa am avut parte de multe împliniri: grupul Stereo, Riff, Roşu şi Negru, Compact, ani la rând pe primul loc în topul celor mai buni chitarişti români, A.S.I.A., Pops, Amadeus, Bordo, Irina Popa, Chik-go, prieteni ca Lucian, Bogdan, Dida, Fane, familia mea şi multe altele. Dezamăgiri în carieră? Prea multe.

Dar astăzi e ziua mea, aşa că LA MULŢI ANI!, «Adriene»... şi multă sănătate.”

×
Subiecte în articol: calendar