x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Ana Széles

"Astăzi e ziua ta..." - Ana Széles

de Ramona Vintila    |    24 Aug 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." - Ana Széles

Deşi trăieşte de mulţi ani la Budapesta, romănii incă işi aduc aminte de zecile de filme pe care le-a făcut in ţară, de farmecul rostirii unor replici in care măruntele greşeli de pronunţie se transformau in atuuri ademenitoare. Indrăgita actriţă Ana Széles implineşte astăzi 65 de ani.

"Elixirul dragostei… se evaporă"

Deşi trăieşte de mulţi ani la Budapesta, romănii incă işi aduc aminte de zecile de filme pe care le-a făcut in ţară, de farmecul rostirii unor replici in care măruntele greşeli de pronunţie se transformau in atuuri ademenitoare. Indrăgita actriţă Ana Széles implineşte astăzi 65 de ani.

"Cănd mă uit astăzi la «Pădurea spănzuraţilor» simt o emoţie foarte puternică nu numai pentru că imi aduc aminte de tinereţe şi de viaţa mea de atunci, dar şi pentru că acest film imi este cel mai drag. Am avut posibilitatea să merg de atătea ori in străinătate la festivaluri. Ciulei şi Rebengiuc mă luau de fiecare dată cănd plecau intr-un turneu. Vă daţi seama ce a insemnat pentru mine, orădeancă fiind. Aşa am văzut Cannes-ul, am intrat pe scenă cu mari vedete. A fost ceva de neuitat. A fost destul de greu să călătoresc atăt pentru că locuiam la Cluj. In zori trebuia să ajung la Bucureşti sau unde aveam filmarea, dar nu pot spune am făcut sacrificii pentru cariera mea. Cănd iţi iubeşti foarte tare meseria, şi publicul iubeşte ceea ce faci, nu simţi nici un sacrificiu.

La filmările de la «Elixirul tinereţii» m-am indrăgostit de Florin Piersic. Ne cunoaşteam dinainte, dar atunci ne-am indrăgostit unul de altul. Elixirul dragostei… se evaporă din cănd in cănd, dar in sufletul meu există elixirul tinereţii.

Anii au trecut foarte repede pentru mine. Nu ştiu să spun dacă am fost fericită, dar foarte mulţumită cu siguranţă sunt. Tot ce s-a intămplat cu mine am socotit un mare dar.

In actorie am avut mari bucurii la Teatrul Maghiar din Cluj, insă satisfacţia cea mai mare este că sunt aleasă membră permanentă. Asta inseamnă că am făcut ceva in acest teatru. Cea mai mare satisfacţie pe care mi-a oferit-o viaţa este că am născut un băiat, Daniel.

M-am mirat toată viaţa cănd mi se spunea că sunt frumoasă, pentru că mie nu mi se părea. Abia acum imi dau seama, cănd mă uit la nişte poze foarte reuşite cu mine din tinereţe, nu neapărat că am fost frumoasă, ci că am fost puţin altfel, puţin ieşită din comun. Cred că degeaba o actriţă este frumoasă, dacă nu exprimă nimic. Atunci joci un film, poate două sau joci numai in tinereţe. Eu am o carieră destul de lungă şi sper că nu sunt lipsită de modestie dacă spun că am avut şi puţin altceva, nu numai frumuseţe. Nu mi-am indrumat fiul către lumea teatrului şi mă bucur din toată inima că nu a vrut să devină actor. M-am ferit intotdeauna să il oblig să facă ceva impotriva voinţei lui.

Pregătesc acum un rol foarte mare, poate cel mai greu rol care mi-a fost incredinţat vreodată. Voi deveni bunică.

Imi doresc ca familia şi prietenii mei să mă iubească la fel de mult şi mai departe, să mă simt in continuare la fel de bine şi trupeşte, şi sufleteşte. In rest… sunt foarte mulţumită cu viaţa mea."

Â

Modestie

"M-am mirat toată viaţa cănd mi se spunea că sunt frumoasă, pentru că mie nu mi se părea. Abia acum imi dau seama, cănd mă uit la nişte poze foarte reuşite cu mine din tinereţe, nu neapărat că am fost frumoasă, ci că am fost puţin altfel, puţin ieşită din comun"

Ana Széles actriţă

×
Subiecte în articol: calendar cănd