x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Andrei Kerestely

Astăzi e ziua ta: Andrei Kerestely

de Luminita Ciobanu    |    15 Feb 2015   •   14:06
Astăzi e ziua ta: Andrei Kerestely

Compozitorul şI orchestratorul Andrei Kerestely, al cărui nume este sinonim cu bunul gust şi rigurozitatea în lumea muzicii, îşI sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţI ani!”

Munca este hobby şi viceversa!
Când vine vorba de cele mai frumoase momente ale vieţii, amintiri păstrate, astăzi, cu drag, într-o cămară a inimii, lui Andrei Kerestely îi este greu să facă o departajare, nu de alta, dar… “Mi-e foarte greu să ierarhizez, fiind un tip care se bucură de fiecare zi sub soare (cred că sunt meteo-dependent)”, ne spune zâmbind Andrei Kerestely şI continuă “Am memoria plină de amintiri superbe, trăite în copilărie, amintiri legate de oameni dragi, prieteni vechi, locuri fantastice pe care le-am vizitat... Nu ma pot hotărî. Aş spune că, dacă ar fi să retrăiesc tot ce mi-a fost dat până acum, nu aş face schimbări. Chiar dacă, să zicem, poate nu ar fi fost rău să fi avut copii mai devreme - dar sunt de convingerea că toate lucrurile se întâmplă la un moment dat cu un motiv şi nimic nu e întâmplător...”

Munca este pentru Andrei Kerestely un hobby, nu o povară. “Sunt adeptul unui adevăr incontestabil – «viaţa merge înainte». Totul se rezolvă dacă eşti neobosit, dacă faci loc pentru soluții. Totul e să cauți. Şi mai știu de o teorie interesantă, o povaţă chinezească... Reproduc din memorie: Când eşti la pământ şi simți că totul se prăbușește peste tine, bucură-te, căci vin vremuri excepționale! Dar, totodată, când eşti fericit şi îţi merge bine, fii pregătit, urmează vremuri grele, pline de încercări... Munca este un drog care îmi dă satisfacţii depline, dar nici nu mă lasă să mă bucur prea mult de linişte. Avantajul meu major este că, în cazul meu, munca este hobby şi viceversa!”

DeşI nu este, neapărat, încrezător în miracole, Andrei Kerestely nu exclude minunile care se petrec în viaţă. “Multe sunt dovedite deja a fi ieșite din categoria «miracol» prin justificări documentate ştiințific”. Şi totuşi, când mă uit la fetița noastră?!...”, se întreabă muzicianul pentru care fericirea are gust de... “zâmbet dintr-o ureche în cealaltă, cu un sentiment fantastic ce izvorăște de undeva, din centrul pieptului, şi poate fi asemuit cu un milion de fluturi mici, care se revarsă de acolo si se disipează lent, lăsând în loc un zâmbet tâmp, regenerant şi odihnitor. Prea plastic?”, ne chestionează.

Aducând în discuţie cel mai frumos moment pe care l-a trait în ultimul an, Andrei Kerestely are o veste minunată: “Dac-ar fi să parafrazez... «orice zi deasupra pământului este o zi superbă...» Dar nu, voi încerca să fiu mai precis... Probabil vestea că vom mai primi un al doilea îngeraș în familie”, ne destăinuie muzicianul.

“Încă îmi trag şuturi figurativ în fund pentru că nu reuşesc să îmi fac timp să compun muzică şi anume comercială, aşa cum își dorește ea să fie în zilele noastre, mai simplă, mai pe înțelesul tuturor, fără dedesubturi, fără profunzime, fără să fii nevoit să te gândeşti la vreun mesaj - «oare ce vrea sa spună autorul cu asta?», mai pe româneşte – mură-n gură... Poate e bine, poate nu… Încă mai sper la o saturaţie a publicului la gol şi fără formă, la «nimic» împachetat frumos. Poate reușim iar să vrem să ne hrănim sufletele cu ceva frumos şi trainic. Numai bine vă doresc!”, spune la ceas aniversar Andrei Kerestely.


×