x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Aurelian Temişan

Astăzi e ziua ta... Aurelian Temişan

02 Iun 2012   •   21:00
Astăzi e ziua ta... Aurelian Temişan

Aurelian Temisan implineste astazi 40 de ani. La multi ani!

'Constat ca ma aflu inca in asteptare. In tara asta, un artist trebuie sa munceasca insutit, avand in drumul lui tot felul de obstacole, ba chiar piedici. Piedici ce nu tin de munca artistului se intalnesc la tot pasul, piedici administrative sau financiare… piedici in general.

Cand eram mic, credeam ca un om la 40 de ani e implinit, ca nu mai trebuie sa faca nimic pentru ca toate merg de la sine si toate sunt asezate in viata lui. Acum traiesc vremuri in care trebuie sa ma lupt in continuare pentru fiecare minut de existenta in scena, pentru fiecare proiect, ce se naste ideatic noaptea si prinde contur in lumina zilei. Speram ca tot procesul sa se usureze odata cu trecerea timpului, dar m-am inselat.

La “inaltimea' acestor ani am nevoie de tot avantul adolescentei sI al tineretii, sa tin pasul si sa ma mentin in atentia publicului. Imi place sa fiu tanar in suflet si asta ma face sa merg mai departe si sa-mi dedic majoritatea timpului profesiei, cu toate partile ei administrative si nu numai.

Dupa handball si box, tatal meu - tot Aurelian Temisan - a hotarat sa incerce cu mine un culoar cu totul nou. Iata-ma, la 17 ani, debutand pe scena festivalului “Mamaia' si pornind intr-o cariera pe care nici nu o banuiam la acea varsta. Am avut parte de intalniri mari, in muzica, cu oameni care au apreciat talentul meu nativ, care l-au modelat si care m-au incurajat sa merg mai departe. Le multumesc si acum pentru toate astea.

Fiecare are o soarta si un destin. Al meu a fost sa raman aici si sa fac ceea ce fac. Si acum ma intreb oare ce cariera as fi avut intr-o alta tara, daca as fi plecat la 18 ani, dar la 25 de ani? Dar intrebarea ramane fara raspuns. Cu siguranta as fi ramas loial muzicii si ma intreb si eu daca soarta mea nu ar fi fost alta. Sunt recunoscator pentru tot ceea ce am in plan profesional si pentru familia mea din care, de un an si jumatate, face parte fetita mea, care a adus un alt suflu intregii vieti. Si nu regret nimic din ce am facut. Poate din ce n-am facut, lucruri pentru care timpul a trecut.
Privind in urma, ma cert pentru putinul timp pe care l-am petrecut cu parintii din cauza alergaturii nebune pentru fiecare profesional care ajunge la spectator, si ma felicit ca ceea ce am facut a fost facut cu munca multa, cinstita si asidua.
Sarbatoresc ziua de astazi alaturi de familia mea si de Nationala Artistilor, cu care iesim la o competitie in aer liber, undeva langa Bucuresti. Miscare in aer liber, o masa buna si prieteni multi la masa. Asta e distractia de ziua mea. Mai tarziu, seara, am un eveniment la care voi canta. Tot astazi sarbatoresc si 6 ani de la nunta. La multi ani, noua! La multi ani!, tuturor celor nascuti in aceasta zi. Sa traim si sa fim sanatosi.'

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...