x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." Călin Pop

"Astăzi e ziua ta..." Călin Pop

de Ramona Vintila    |    19 Dec 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..."  Călin Pop

Este membru fondator al trupei Celelalte Cuvinte, trupă care trăieşte pentru muzică, şi nu din muzică. "Ca să folosesc o expresie mai patetică, suntem nişte dinozauri incă actuali! Mai avem multe, chiar foarte multe de spus in muzică. Singurul duşman este timpul...", mărturisea artistul. Călin Pop implineşte astăzi 47 de ani. • VIDEO

Este membru fondator al trupei Celelalte Cuvinte, trupă care trăieşte pentru muzică, şi nu din muzică. "Ca să folosesc o expresie mai patetică, suntem nişte dinozauri incă actuali! Mai avem multe, chiar foarte multe de spus in muzică. Singurul duşman este timpul...", mărturisea artistul. Călin Pop implineşte astăzi 47 de ani.


"Muzica... sensul vieţii mele"

"In această perioadă fac exact ceea ce fac mereu, şi anume repetiţii, exerciţii la instrument şi, de un timp incoace, impreună cu colegii de grup, mixaje ale unui nou material muzical.

Muzica reprezintă pentru mine absolut totul, felul meu de a fi, modul meu cel mai potrivit de a mă exprima oamenilor, sensul vieţii mele. Nu doresc să critic prea tare muzica din vremurile noastre, pentru că o fac alţii indeajuns. Mai pe scurt, după părerea mea, s-au imbunătăţit mijloacele tehnice de inregistrare, s-au obţinut progrese in domeniul interpretării, in domeniul tehnicii instrumentale, acestea in detrimentul compoziţional şi al transmiterii unui act artistic adevărat şi sincer.

Să imbrăţişez meseria scenei a fost dorinţa mea cea mai arzătoare incepănd incă de la vărsta de 10 ani, de cănd am inceput studiile la chitară. Cum? Simplu. Pentru că atunci se cănta şi existau trupe pe care le vedeam, le ascultam şi le idolatrizam. Pentru că am fost observat de părinţi şi profesori pentru inclinaţiile mele muzicale, sprijinit şi incurajat.

Cea mai mare satisfacţie este insuşi faptul că tot ceea ce facem eu şi colegii mei este considerat artă, mai ales de fani şi de publicul nostru fidel. Regrete nu am. Imi asum şi reuşitele, şi nereuşitele.

Ce sacrificii am făcut pentru cariera mea? Ar fi un răspuns lung... mai pe scurt, am sacrificat tot ceea ce a stat in calea actului artistic şi a muzicii mele...

Privind in urmă, nu am motive să mă felicit, deoarece am avut şi mai am incă foarte multe de invăţat. Totuşi, reacţia pozitivă a publicului la apariţiile live ale trupei reprezintă cea mai mare recompensă pentru mine. Aş putea să-mi reproşez faptul că ar fi trebuit şi ar trebui să am mai mult timp la dispoziţie ca să mă ocup de tehnica mea personală instrumentală şi de compoziţie.

Trecerea anilor ca impresie este rapidă. Totuşi, după nişte ani, parcă lucrurile se mai aşază, devii mai răbdător, mai inţelegător, mai inţelept. In schimb, vărsta biologică nu o simt de fel...

Imi voi petrece ziua de naştere in mijlocul familiei mele - Celelalte Cuvinte, la sala de repetiţie, cu nişte «recipiente» de ciocnit, de altfel cum se-ntămplă la ziua de naştere a fiecăruia dintre noi...

Imi doresc un album nou şi concertele care le implică lansarea acestuia. Un nou an de muzică fără compromisuri."

×
Subiecte în articol: calendar