x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta ... - Calin Pop

Astazi e ziua ta ... - Calin Pop

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    19 Dec 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta ...  -  Calin Pop

Este liderul formatiei Celelalte Cuvinte, care a sarbatorit de curand 25 de ani de existenta. Din discografia trupei fac parte albumele: "Celelalte Cuvinte", "Celelalte Cuvinte II", "Se lasa rau", "Armaghedon", "Vinil", "Ispita" si "NOS". Astazi, Calin Pop implineste 46 de ani.

"Muzica este o pasiune, un fel de a fi"


Este liderul formatiei Celelalte Cuvinte, care a sarbatorit de curand 25 de ani de existenta. Din discografia trupei fac parte albumele: "Celelalte Cuvinte", "Celelalte Cuvinte II", "Se lasa rau", "Armaghedon", "Vinil", "Ispita" si "NOS". Astazi, Calin Pop implineste 46 de ani.

"Nu am avut timp pentru planuri legate de aniversarea mea, pentru ca mi-am ocupat tot timpul cu aniversarea trupei. Si Celelalte Cuvinte este Sagetator, ca si mine. Am sarbatorit prin munca, cantand in concertele pe care le-am avut pana acum. Ultimul concert aniversar a avut loc la 17 decembrie, la Timisoara. Am preferat ca locatii de concert in general teatrele, dar nu s-a putut peste tot. Numai in Oradea si in Bucuresti am reusit acest lucru. Am considerat ca teatrul este cea mai potrivita locatie pentru un asemenea eveniment. Am fi ales mai multe orase, dar in primul rand am ales pe criterii de perceptie ale publicului. Regret totusi orasele Brasov, Iasi. Daca vom avea posibilitati organizatorice, vom concerta si acolo, cat mai curand.

Cei 25 ani de cariera au trecut foarte repede. Actul constitutiv legal de nastere a trupei il reprezinta primul concert din 13 decembrie ’81, de la Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara. Acolo am fi preferat sa fim si acum, dar nu s-a putut. In momentul in care cantam la chitara, la inceput, in epoca comunista, nu ma gandeam ca o sa devenim ceva anume pe plan national, dar se pare ca am reusit. Nu mi-am imaginat ca o sa ajungem asa departe, ca o sa scoatem atatea discuri, ca o sa avem atatia fani. Ceea ce s-a intamplat nu ne-am propus, dar a iesit frumos. Consider ca in conditiile actuale de la noi, in care traiesti pentru muzica, nu din muzica, cum este cazul nostru, mai mult de atat nu cred ca s-ar fi putut face. Mai ales pentru ca suntem o trupa din provincie. Consider ca am facut cat de mult s-a putut.

Incercam sa scoatem un nou album, care va aparea anul viitor. Fiecare album contine ceva nou. Rock-ul nostru este un rock de fuziune. Contine o combinatie de elemente rock progressive, balcanice, clasice, are si influente folclorice pe metal. Sunt mai multe genuri, care se regasesc in fiecare album. Incercam sa diversificam genurile muzicale tocmai din dorinta de a fi imprevizibili in mod placut. Toata lumea contribuie la munca, indiferent de unde pornesc ideile. Melodiile sunt gatite de toata trupa si textele trec prin filtrul fiecaruia pana cand ajung la o forma finala cu stampila originala Celelalte Cuvinte. Pentru noi, muzica este o pasiune, un fel de a fi. Visez la cat mai multe si mai reusite albume si la cat mai mult public, dar public de calitate. Publicul de calitate este cel care vine efectiv pentru aceasta trupa, adica cei care ne cunosc albumele."
Realizare
"Nu mi-am imaginat ca o sa ajungem asa departe, ca o sa scoatem atatea discuri, ca o sa avem atatia fani. Ceea ce s-a intamplat nu ne-am propus, dar a iesit frumos"
  • Calin Pop, liderul formatiei Celelalte Cuvinte
  • ×
    Subiecte în articol: calendar celelalte cuvinte