x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Cătălin Crişan

Astăzi e ziua ta: Cătălin Crişan

05 Feb 2012   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Cătălin Crişan

Festivalul de la Mamaia 1987, nas­terea celor doi copii si lumina din ochii oamenilor care ii iubesc muzica sunt printre cele mai importante im­pliniri ale omului si artistului Catalin Crisan. Astazi implineste 44 de ani. Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!".

"Catalin Crisan traieste vremurile precum isi traiesc vremurile «vremea». Cred ca ne subjuga zile atipice, multa cantitate si prea putina calitate, multe vorbe goale, putine caractere, dar sunt un optimist, speranta moare ultima. Cant, compun, ma joc impreuna cu cei doi copii ai mei, citesc, joc tenis, inot si imi descopar prietenii adevarati.

Am incredere in oameni, dar nu este intotdeauna bine, caut la semenii mei partea frumoasa, incerc sa nu pierd timpul cu banalitati si trivialitati si am curajul sa incerc lucruri si oameni noi.

Amprenta muzicii usoare roma­nes­ti se pierde vazand cu ochii si, daca vom realiza ca noi, romanii, suntem talentati, sensibili si unici, vom inceta sa copiem de «afara» si vom deschide ochii catre sufletul nostru. Daca vom proceda asa, ii vom inspira noi pe altii.

Nu ma astept la nici o adulare, singura rasplata a mea este intensitatea aplauzelor. Da, am visat la o apreciere din partea celor care ofera diplome macar pentru trei melodii: «Vorbeste marea», «Mama», «Daca pleci». Mi-as dori sa castig Eurovisionul pentru Romania si sa pun sta­tul roman in dificultate financiara.

Viata de artist in Romania? Depinde cum definiti termenul de artist…! Cine este vedeta in Romania? Eu nu ma consider vedeta in tara mea, ci doar o persoana pu­blica. Daca ai murit, esti artist important timp de trei zile.

Nu am nici o idee cum ar fi aratat destinul meu daca nu m-as fi nascut roman. Romanii m-au iubit si ma iubesc, ei m-au lansat, datorita lor exist si sunt mandru ca sunt «fabricat» in Romania.

Privind in urma vad o viata tumultuoasa, variata, cu suisuri si cobo­ra­suri. Pentru viitor mi-as dori sa fiu sanatos, sa ma bucur de copiii mei, de sotia mea, de prietenii mei. Vreau sa cred ca va exista o obiectivitate in ceea ce inseamna glas, melodie si versuri in dauna silicoanelor si playback-ului. Mi-as dori ca Romania sa se linisteasca, valorile reale din orice domeniu sa fie recunoscute, sa fim mai buni, cu alte cuvinte, sa pasim intr-o normalitate dictata de suflet si corectitudine."

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...