x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Claudiu Niculescu

Astazi e ziua ta... Claudiu Niculescu

de Mihai Stirbu    |    Violeta Cristea    |    23 Iun 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta... Claudiu Niculescu

S-a indragostit de balonul rotund la varsta de 8 ani. Indrumat de tatal sau s-a apucat de fotbal. In 1997 debuta in divizia A la Universitatea Craiova si apoi, din 2001, alegea Dinamo, echipa la care evolueaza si in prezent pe postul de atacant. Fotbalistul Claudiu Niculescu implineste astazi 30 de ani.

"Sunt iubit de suporterii lui Dinamo"

S-a indragostit de balonul rotund la varsta de 8 ani. Indrumat de tatal sau s-a apucat de fotbal. In 1997 debuta in divizia A la Universitatea Craiova si apoi, din 2001, alegea Dinamo, echipa la care evolueaza si in prezent pe postul de atacant. Fotbalistul Claudiu Niculescu implineste astazi 30 de ani.

"In perioada asta sunt in cantonament la Saftica. E posibil sa imi serbez ziua de nastere pentru ca nu e o zi oarecare si mai ales ca implinesc o suma rotunda. O sa-mi invit colegii de echipa, prietenii, pe cei apropiati...

Fotbal fac de la varsta de 8 ani. Cel care m-a indreptat spre acest sport a fost tatal meu. Am mai avut si un profesor cand eram copil, domnul Ion Parvulescu, care s-a tinut de capul meu si al colegilor mei, ca din acea generatie suntem vreo patru-cinci insi care jucam la nivel mare, eu, Danciulescu, Lutu... Idolul meu dintotdeauna a fost si va ramane Marco Van Basten. Era un atacant perfect, lovea mingea cu amandoua picioarele, avea executii incredibile, incerc si eu sa i le copiez pe cat se poate... Eu zic ca a fost unic. Pentru a face performanta, ca sa ai executii de exceptie ca ale lui iti trebuie atat talent, cat si munca.

Am crescut la Craiova, dar imi doream sa fac performanta, sa castig si eu niste trofee... Consider ca nu trebuie sa iti para rau de nimic din ceea ce faci pentru ca nu trebuie sa te mai uiti in urma. Bineinteles ca echipa Craiova m-a ajutat si o sa ii raman tot timpul recunoscator, dar soseste un moment in viata cand trebuie sa faci o alegere si am facut atunci acea alegere si nu imi pare rau ca am ales Dinamo. Pe tanarul debutant Niculescu, eu cel de-acum, daca as avea posibilitatea, l-as sfatui sa fie mai cu capul pe umeri. Eram cu capul in nori atunci, ma luase valul, credeam ca totul mi se cuvine... M-am mai asezat la locul meu intre timp.

Pana acum, partea financiara nu a intrat in discutie pentru ca mie mi-a placut ca unde joc sa joc si cu sufletul, nu numai pentru bani, si din aceasta cauza pana acum nu am ales altfel. Am avut multe posibilitati sa plec si in strainatate, dar nu am facut-o pentru ca m-am simtit bine la Dinamo. Aici apreciez ca sunt iubit de suporterii lui Dinamo si traiesc un sentiment placut atunci cand merg pe strada si ma recunoaste lumea. Dar aceasta celebritate are si dezavantaje, din pacate nu poti avea viata personala, nu poti iesi oriunde si oricum.

Nu stiu exact ce o sa se intample acum, dar imi doresc sa joc la o echipa din strainatate pentru ca am ajuns la o varsta in care trebuie sa ma gandesc si la aspectul financiar. Dupa ce imi voi incheia cariera de jucator cu siguranta voi face tot ceva legat de lumea fotbalului pentru ca, sincer, doar la asta ma pricep si nu cred ca as putea face altceva."

DESTAINUIRE
"Am avut multe posibilitati sa plec si in strainatate, dar nu am facut-o pentru ca m-am simtit bine la Dinamo. Aici apreciez ca sunt iubit de suporterii lui Dinamo si traiesc un sentiment placut atunci cand merg pe strada si ma recunoaste lumea." - Claudiu Niculescu, fotbalist

×
Subiecte în articol: calendar dinamo