x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Claudiu Purcarin

"Astazi e ziua ta..." - Claudiu Purcarin

15 Apr 2006   •   00:00
"Astazi e ziua ta..."  -  Claudiu Purcarin

A mostenit dragostea pentru tobe de la tatal sau, percutionist de profesie. Impreuna cu cei patru colegi de trupa, canta un repertoriu unic, alcatuit din piese pentru butoaie. Componentul formatiei Sistem, Claudiu Purcarin (Nasu’), implineste astazi 27 de ani.

"Ce fac in cadrul trupei Sistem am invatat singur"

A mostenit dragostea pentru tobe de la tatal sau, percutionist de profesie. Impreuna cu cei patru colegi de trupa, canta un repertoriu unic, alcatuit din piese pentru butoaie. Componentul formatiei Sistem, Claudiu Purcarin (Nasu’), implineste astazi 27 de ani.

"Aceasta zi de nastere ma prinde intr-o perioada chiar prolifica din punct de vedere profesional si ma simt foarte bine. Urmeaza sa scoatem un nou album, o sa fie un turneu, o sa avem si o campanie de imagine. De obicei, daca nu as primi o gramada de telefoane, chiar nu as simti ca este ziua mea. Prefer sa nu ma gandesc ca am ajuns deja la 27 de ani. Mi se pare ciudat ca au trecut atat de repede anii, dar am reusit sa realizez ceva. Anul trecut am facut de ziua mea un chef, asa, ca intre prieteni, impreuna cu doi colegi de-ai mei, Florin si Robi, pentru ca suntem nascuti cam in aceeasi perioada. Aceasta aniversare a fost cea mai frumoasa din cate am avut, si cea mai speciala. Am inchiriat un restaurant si ne-am simtit foarte bine acolo. Anul acesta sunt la Cluj si sarbatoresc impreuna cu prietenii mei de aici. Cel mai frumos cadou pe care l-as putea primi de ziua mea ar fi recunoasterea internationala a trupei Sistem. Imi doresc sa iesim mai mult afara si sa devenim mai cunoscuti. Nu mi s-a schimbat prea mult viata dupa ce am participat la Eurovision. Profesional, am crescut. Avem mai multe concerte de atunci. Nu am castigat mai multi bani, dar am castigat in imagine si in experienta. Am vazut cum se lucreaza afara. Acolo am avut parte de reactii foarte bune. Cel putin publicul ne-a sustinut si ne-a aplaudat la scena deschisa, chiar si la repetitii. A fost un grup de romani in sala, dar mic. Nu ei au facut asa atmosfera. Cand am cantat cu Luminita Anghel, nu am mai fost noi singurii bagati in seama. Solistul atrage atentia mai mult asupra lui. Acest lucru nu e un lucru rau si, de aceea, chiar de anul acesta o sa avem si o voce feminina in formatie. O piesa Sistem se naste in colaborare cu un compozitor ca Marius Moga, de exemplu. Partea de percutie o facem noi, iar partea melodica o compun ei, mai ales cand vine vorba de single-uri. Avem si piese mai underground, dar de bun-gust. Noi nu stim sa compunem comercial. Fiecare asculta acasa alt fel de muzica: jazz, rock, muzica orientala si, cand ne intalnim, piesele pe care le compunem au influente din aceste genuri. Eu am inceput sa cant la tobe acasa. Am facut vioara pana in clasa a V-a. De la inceput voiam sa fac percutie, pentru ca si tatal meu este percutionist, dar abia din clasa a V-a am inceput. Mi-a adus tata acasa niste tobe vechi si prima piesa pe care am invatat sa o bat la tobe a fost «Wind of Change», Scorpions. La inceput m-a ajutat foarte mult tata, care mi-a zis sa fiu perseverent, sa studiez mult si sa ascult multa muzica. Desi poate pare usor sa bati la tobe, este destul de complex acest instrument. Am terminat Academia de Muzica la percutie si asta am facut toata viata. La scoala am invatat percutie clasica. Am cantat inclusiv Bach, Mozart si alte piese clasice. Ceea ce fac in cadrul trupei Sistem am invatat singur. Pe langa Sistem, eu activez si la alte formatii, cand am timp. Mai nou, il inlocuiesc pe tobosarul de la Juke Box, formatia care canta la Cronica Carcotasilor."

DORINTA
"Cel mai frumos cadou pe care l-as putea primi de ziua mea ar fi recunoasterea internationala a trupei Sistem. Imi doresc sa iesim mai mult afara si sa devenim mai cunoscuti."

MARTURISIRE
"Nu mi s-a schimbat prea mult viata dupa ce am participat la Eurovision. Profesional, am crescut. Avem mai multe concerte de atunci. Nu am castigat mai multi bani, dar am castigat in imagine si in experienta." - Claudiu Purcarin, membru al formatiei Sistem

×
Subiecte în articol: calendar sistem