x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta, Corina Chiriac

Astazi e ziua ta, Corina Chiriac

de Ramona Vintila    |    27 Oct 2014   •   02:20
Astazi e ziua ta, Corina Chiriac

Una dintre artistele care au încântat milioane de români acum două-trei decenii, interpretă, compozitoare, textieră, prezentatoare tv, Corina Chiriac a împlinit ieri 65 de ani. La mulţi ani!

“Opriţi timpul, clipa asta minunată/ În suflet vreau s-o păstrez...”
Aşteaptă să continue petrecerea pentru anii care vor veni
“Se făcea că intram într-o sală minunat decorată şi luminată. De jur împrejurul unui frumos ring de dans mesele încăpătoare erau învelite în alb iar scaunele înconjurătoare îmi apăreau împodobite cu funde colorate. Pereţii sălii erau decoraţi cu nenumărate fotografii de persoane, unele zâmbitoare, altele îngândurate iar din loc în loc, străjuiau plante tropicale înalte ale căror frunze abia se vedeau de flori. Sala aceea minunată era luminată de soarele care intră prietenos prin ferestrele enorme şi, de parcă nu ar fi fost de ajuns, mii de lumini calde te incintau din candelabrele grele de cristal, din sfeşnicele de pe mese şi din lămplile discret ascunse pe pereţi... Era totul atât de încântător încât abia într-un târziu am observat că undeva pe o scenă improvizată aştepta cuminte o maşină lucioasă de loterie. 

M-am apropiat să mă uit pentru prima oară în viaţă îndeaproape la o asemenea maşinărie. În burduful ei transparent, peste o sută de bile lucios numerotate aşteptau să fie învârtite şi cum nu era nimeni în jurul meu să mă ajute, am început să rotesc de maneta strălucitoare. Chiar atunci, în spatele maşinii s-a aprins un ecran colorat care mi-a urat bun venit şi nu după multă vreme prima bilă numerotată a ieşit pe un făgaş mititel abia cât albia unui pârâu pietros. 

Primul număr era 6. Tot nr 6 a apărut şi pe ecranul colorat din faţa mea şi cu multă încântare m-am revăzut copil, învăţând să alerg pe o trotinetă albastră. La următoarea învârtire de manetă a căzut nr 18, iar pe ecran m-am revăzut studentă în anul I, la facultate. Apoi s-a prezentat nr 29 şi iată-mă filmând primul recital color al televiziunii române. Numărul următor a fost 38 şi m-am revăzut pe şoseaua de la poalele munţilor Santa Monica din Los Angeles, conducând un superb oldsmobil în două culori, argintiu şi negru. Numărul următor a fost 42 şi ecranul m-a arătat ieşind dintr-un spital, după prima operaţie de histerectomie. Deja nu mă mai amuza jocul, dar bila următoare a avut nr 46, iar ecranul mi-a arătat amiaza când am ieşit de la divorţ, la braţ cu deja fostul meu soţ în bună prietenie. Mă pregăteam să părăsesc această încăpere, dar maşina de loterie continua să se învârtească din inerţie, iar bila următoare avea nr 59 şI m-am revăzut la Sala Palatului, la concertul de lansare a CD-ului

O clipă m-am gândit să-mi adâncesc mâna în bilele acelea numerotate şi am început să caut cu înfringurare bila nr 65. Să văd ce-mi apare pe ecran. Dar m-am oprit. De ce s-o caut? Nu mai bine am încredere în bunul Dumnezeu că indiferent ce nr va avea bila urătoare îmi va arăta pe ecran ceva frumos?! Ba da. Şi aşa am să fac. Mă aşez la una din mesele acelea frumos decorate şi aştept să continue petrecerea pentru anii care vor veni! La mulţi ani!”

×
Subiecte în articol: corina chiriac