x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...”: Cornelia Maria Savu

“Astăzi e ziua ta...”: Cornelia Maria Savu

de Mihai Stirbu    |    04 Sep 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...”: Cornelia Maria Savu

Cornelia Maria Savu este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat mai multe volume de poeme, figurează în antologii din SUA, Franţa, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Turcia, Germania şi a colaborat la revistele culturale din Bucureşti şi din ţară.

Cornelia Maria Savu este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat mai multe volume de poeme, figurează în antologii din SUA, Franţa, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Turcia, Germania şi a colaborat la revistele culturale din Bucureşti şi din ţară. Pentru munca depusă în folosul culturii a primit Ordinul “Meritul Cultural” în grad de ofiţer. În prezent, pregăteşte o nouă apariţie editorială şi se ocupă activ de soarta revistei Cultura. Astăzi, poeta îşi aniversează ziua de naştere.

 
“Pentru mine, ziua în care m-am născut este una ca oricare alta. O zi de toamnă, în care simt foarte viu frisonul începutului de an şcolar, de an universitar (pe vremea mea). Nu mă sperie trecerea timpului, încerc să preţuiesc fiecare clipă şi, cît se poate, să-i adaug şi un panaş de umor, de împăcare cu sinele, acestea fiind o moştenire de familie. Mă bucur că am prieteni, puţini, dar statornici, care îmi dau în fiecare zi dovada prieteniei lor. Mă bucur că am putut trăi în «priză directă», ca jurnalist de cotidian şi de revistă de cultură. Că am reuşit să scriu şi să public şase volume de poezie.

Al şaptelea, «Marieroumanie», tocmai l-am încheiat şi îşi aşteaptă editorul. Nu uit nici o clipă că am avut şansa să întîlnesc, încă din preadolescenţă, intelectuali deosebiţi, că am avut profesori care m-au făcut din «fragedă pruncie», cum se spune, să-mi găsesc drumul, să am opinii, să preţuiesc, înainte de toate, verticalitatea şi lumea ideilor. Că fac parte dintr-o generaţie cu modele şi mentori, cu fascinaţia bibliotecii şi a lecturii.

Ce-mi doresc pentru aniversare? Să ascult Rahmaninov în compania unei ceşti cu cafea bună, să primesc mesajele prietenilor, să văd, la «cald», noul număr al revistei Cultura, un proiect jurnalistic în care cred şi pentru care scriu săptămînă de săptămînă cu mare plăcere – lucru rar în lumea de azi. Ce-mi doresc pentru viitor? Încă două, trei volume cu poeme, întîlniri cu oameni deosebiţi şi să nu mă părăsească umorul. Nici încrederea că mîine va fi o zi mai bună. Şi cîteva călătorii, mai mult visate şi mereu amînate.”

×
Subiecte în articol: calendar