x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Crina Abrudan

Astăzi e ziua ta: Crina Abrudan

16 Ian 2012   •   21:00

Crina Abrudan implineste astazi 34 de ani. La multi ani!
'Inca ma mai bucur de Sarba­torile de iarna. Pentru mine, Sar­ba­torile incep o data cu Mos Nicolae. Anul acesta chiar am impodobit bra­dul foarte devreme, pe 9 decembrie. Stiam ca vom fi plecati de acasa si de Craciun, si de Revelion, si am zis ca vrem sa avem timp sa ne bucuram de bradul impodobit. Iarna, de obicei, sunt o rasfatata din punct de vedere al Sarbatorilor, pentru ca imi sar­batoresc si onomastica de Sfantul Ion. Si azi e tot ziua mea. De nas­tere. Si, pe langa asta, dupa minivacanta de Re­velion, petrecuta acasa la Oradea, din punct de vedere profesional, am revenit la programul normal.

As vrea ca lumea sa stie ca sunt un om simplu si normal, ca oricare altul. Asa cum suntem toti cei care muncim in televiziune. Nu suntem cu nimic diferiti fata de oamenii care, atunci cand sunt la locul de munca, sunt vazuti doar de colegi. Noi suntem vazuti de sute de mii de oameni intr-o zi, dar asta nu ne face sa fim diferiti de ei. Sunt un om care viseaza, se bucura, sufera. Un om care traieste la fel ca oricare altul, mergand la serviciu, la un film, la cumparaturi, facand curatenie si gatind, plecand in vacanta, iesind cu prietenii si impartind toate acestea cu persoana cu care traieste.

Sa fii prezentatoare de stiri sportive in Romania? E destul de dificil sa raspund la intrebarea aceasta. Poate ca daca as spune ca nu imi place cum este perceputa meseria asta in ziua de azi as fi condamnata. Am inceput sa lucrez in Antena 1 acum 11 ani, cand pentru prezentatoare nu conta si nu se vorbea despre decolteu, silicoane, viata privata si viata mondena. Am invatat ca, pana sa ajungi sa prezinti stiri, ai de strabatut un drum lung. O prezentatoare, indiferent ca prezinta stiri din sport sau generaliste, trebuie sa stie sa si scrie o stire, sa poata mearge pe teren la nevoie sau la evenimente, sa vorbeasca liber in fata camerei. Acum asta nu prea mai conteaza, dar exista astfel de prezentatoare de stiri din sport in Romania.

Ce-i drept, prea putin vizibile, daca e sa ne referim strict la mediatizare, insa foarte vi­zibile daca e sa numaram anii de cand fac asta. Dar faptul ca sunt de ani de zile in acelasi loc arata ca, desi in Romania zilelor noastre totul este invaluit in superficialitate, pana la urma profesionalismul este cel care te face sa fii longeviv, si nu latura comer­ciala. Iubesc Romania. Sunt o romanca adevarata, asa ca nu am fost niciodata tentata sa plec din Romania. Nu m-am gandit niciodata cat de bine mi-ar fi fost, cat de apreciata sau respectata as fi fost sau cat de mult as fi realizat altundeva.

Nu m-a batut niciodata gandul sa ma stabilesc si sa traiesc in alta tara, poate doar pentru o perioada. Sa fac un bilant al celor 34 de ani si sa-mi stabilesc niste obiective pentru anul urmator sunt lucruri care nu prea imi plac. Nu sunt omul care sa isi impuna sa relizeze niste lucruri si sa isi stabileasca un termen pentru asta, pentru ca sunt de parere ca viata ne ofera ce vrea ea, si nu ce vrem noi si cand vrem noi. Bine, mai trebuie sa-i dam si noi cate o mana de ajutor destinului, e drept.

Eu stiu ce as vrea sa vad peste exact un an, privind inapoi. Si promit ca peste un an sa iti spun sincer daca imi place ceea ce vad la 35 de ani sau lipseste ceva. La capitolul bilant, pana la 34 de ani, zic eu, ca as putea sa bifez multe pe partea profesionala, dupa 15 ani de munca, dintre care patru ani de radio si 11 ani in Antena 1. Pentru anul care mi-a mai ramas pana la 35, dar si pentru urmatorii, cred ca ar trebui sa imi doresc mai multe pe plan personal. E planul caruia nu i-am prea acordat atentie pana acum cativa ani. Anul trecut a fost primul an in care mi-am luat toate zilele de concediu, fata de alti ani in care nu stiu daca imi luam jumatate din concediu.

De Sarbatori am fost libera. Si de Craciun, si de Revelion. Ar fi putut sa fie asa si in alti ani. Nu mi-am luat niciodata liber de ziua mea. Pana azi. Astazi sunt libera. La umbra celor 34 de ani e atata soare... Si e frumos. Exact asa cum e o zi de vara. Si crede-ma ca, pentru mine, orice zi de vara e superba, de vreme ce pentru mine vara inseamna totul. As vrea sa fie in permanenta vara. Asa cum as vrea sa ramana in permanenta in viata mea soarele si lumina de la 34 de ani.'

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...