x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Dana Deac

Astăzi e ziua ta: Dana Deac

28 Iul 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Dana Deac

Numele ei este sinonim cu succesul in peisajul mass-media romanesc si nu numai... Dana Deac isi sarba­to­reste maine ziua de nastere. Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!".

"Iubindu-ne pe noi, iubim viata. Restul e o banala conversatie cu demonii"
"Nu stiu cum va fi pentru vin anul acesta, dar pentru prea multi dintre noi, cu siguranta nu va fi un an bun. A inceput, in Nordul Africii si in Orientul Apropiat, cu revolutii al caror final nu a fost inca anuntat, cu tsunami, cutremure record si amenintari nucleare in Japonia, cu scandaluri despre presa care au dat jos o cortina ce ascunde de zeci de ani cadavre in debaraua celor mai vandute pu­blicatii britanice, cu masacre in tara celor mai pasnici locuitori ai planetei, care au avut inocenta sa creada ca, o data cu obligatia decernarii premiilor, Nobel le-a oferit si eterna pace comunitara. Sa mai adaug foametea din Somalia, soldatii care mor ritmic in Iraq si Afganistan, moartea conform statutului de vedeta a nonconformistei Amy Winehouse, prieteni dragi care nu au mai putut spune nici macar «Adio», atat de grabnica le-a fost plecarea… Dintotdeauna am crezut ca producatorii de stiri de pretutindeni au vocatie de medici legisti. Pentru ei 2011 va fi un an bun. Pentru mine este anul in care am simtit cel mai profund haosul, suferinta, deruta. Echilibrul emo­tional, pacea interioara, acordarea sufletului la binele universal au devenit vitale. Inteleptul Milarepa le canta demonilor din pestera sa: «Este minunat ca voi, demonii, ati venit astazi. Trebuie sa veniti si maine. Din cand in cand, noi trebuie sa conversam». Am descoperit prin aceasta ca exista solutii. Haosul din afara noastra, suferintele pe care le traim pot fi gestionate cu intelepciune. Toate fac parte din jocul de-a viata.

Unii spun ca exersarea zilnica a simtului umorului (nu a bascaliei) este benefica. Altii recomanda relaxarea prin coborarea standar­delor: «Ia viata asa cum este! Ia o pauza si relaxeaza-te!». Exista chiar exercitii de respiratie care ne echilibreaza emotional. Indiferenta sau pura nesimtire, consumul de dulciuri sau alcoolul nu sunt solutii, ci ingrediente ale haosului zilnic.

Care sa fie solutia cea mai buna pentru fiecare? Eu va propun sa va treziti in fiecare dimineata fa­candu-va o declaratie de iubire. Cred, cu deplina onestitate, ca iubindu-ne pe noi, iubim viata. Restul e o banala conversatie cu demonii.
La sfarsitul lui 2011 imi doresc sa pot spune ca a fost un an bun. Pentru asta ma antrenez cu fiecare trezire."

×
Subiecte în articol: dana deac