x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Doina Melinte!

Astăzi e ziua ta... Doina Melinte!

28 Dec 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Doina Melinte!
Sursa foto: Dan Marinescu/JURNALUL NAŢIONAL

"Daiana Dorina, medalia mea cea mai valoroasă" Doina Melinte, una dintre cele mai strălucitoare atlete ale României, şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".



"Abia au trecut Sfintele Sărbători de Crăciun, dar eu nu mă pot gândi decât la problemele pe care le avem la Ministerul Tineretului şi Sporturilor (unde este secretar de stat - n.r.). Trecem printr-o perioadă destul de dificilă, mai ales din cauza situaţiei existente în ţară. Din păcate, şi la noi sunt restructurări, iar eu... sunt un suflet mare şi mă doare inima pentru toate problemele.

O MESERIE PENTRU SUFLET
Sunt un om obişnuit, un om care a muncit şi a lăsat ceva în urmă... Sportul m-a învăţat în primul rând să fiu un om cinstit, corect. Un om modest, un om care ştie să-i respecte pe oameni. Din păcate, în societatea de astăzi valorile sunt altele şi uneori nu mă regăsesc în ea. În ceea ce priveşte cariera, vă mărturisesc că tot ceea ce mi-am dorit am realizat... După o carieră sportivă am primit o medalie foarte, foarte valoroasă, care se numeşte Daiana Dorina... Fetiţa mea. Sunt într-adevăr un om împlinit şi din punct de vedere profesional şi familial. Dar mai sunt multe de realizat... Poate că vreau prea mult şi poate că ar trebui să mă obişnuiesc cu normalitatea. Sportul românesc se confruntă cu una dintre marile probleme - nesiguranţa. Cei care s-au dăruit şi au făcut ceva pentru România nu au siguranţa că pot trăi în familia sportului nostru. Şi vorbesc aici de toţi marii noştri sportivi. Poate că sunt orgolii şi în rândurile noastre, dar ar trebui să ne unim, să fim o familie a sportului românesc. Prin muncă am reuşit să ducem numele României peste hotare şi tricolorul s-a înălţat de atâtea ori pentru noi! Astăzi ar trebui să aducem pe arenele sportive generaţii competitive şi să avem o adevărată echipă. Nu pot spune că nu există o continuitate în sportul nostru, dar există mulţi factori negativi şi lucrurile nu merg aşa cum trebuie. Evenimente speciale nu pot spune că nu-mi doresc, dar parcă azi nu mai este nimic special... Mi-aş dori poate să mă mai întorc în timp... să mai retrăiesc gloria, să mă reîntâlnesc cu sentimentele de când bebeluşa mea era mică şi avea mare nevoie de mine. La 20 de ani aveam gloria... La 40 de ani aveam copilul şi mi-l iubeam foarte mult, iar acum tot copilul mi-l iubesc cel mai mult. Mi-ar plăcea să mai fiu copil. Mi-e dor de copilăria mea... de acea perioadă când nu aveam nici o grijă, fiindcă acum toate sunt în sarcina mea. Mi-aş dori să rămână Ministerul Tineretului şi Sportului aşa cum este, pentru că totuşi suntem un minister în care există modele şi reprezentăm cu cinste România peste hotare."

×
Subiecte în articol: calendar