x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Dorina Chiriac

Astăzi e ziua ta... Dorina Chiriac

20 Ian 2012   •   21:00
Astăzi e ziua ta... Dorina Chiriac

Dorina Chiriac implineste astazi 39 de ani. Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!'

"Poate faptul ca m-am nascut in Romania, o fi un premiu...'
"Ma agat de repetitii. Am primit un cadou de la Radu Beligan, m-a distribuit intr-o piesa la Teatrul de Comedie si imi face mare placere sa lucrez cu el. L-am descoperit si m-a descoperit.

Despre inceputurile carierei mele, pot sa spun ca am mers odata cu instinctul, nu a fost ceva care sa-mi declanseze drumul in viata, actoria, probabil nasterea in sine.
Publicul ar trebui sa stie ca acum sunt blonda, dar trebuie sa ma fac roscata pentru rolul dat de maestrul Beligan. Altfel, oamenii trebuie sa vina sa ma vada. Nu sunt o persoana mai interesanta decat altele. Sunt un om cu dureri si cu bucurii.

Am tupeul sa cred ca a fi actor in Romania de astazi inseamna ce insemna si altadata si asa ma si comport, indiferent de contextul social, politic, de ploaia cu pietre de caldaram si cu gaze lacrimogene. Cred ca actoria inseamna acum ce insemna la vremea lui Radu Beligan, chiar daca despre el scria Tudor Vianu.

Daca nu as fi fost romanca... Mi-am pus problema asta pentru ca mi-au pus-o altii, dar consider ca nu e intamplator faptul ca m-am nascut aici. Probabil ca cineva de Sus s-a gandit ca am nevoie de mai multa treaba, poate am ceva mai mult de descoperit decat cei din Anglia, de exemplu, sau dimpotriva o fi un premiu. Am sa descopar poate, la un moment dat.

Tot ce-mi ocupa mintea si spiritul este Sonia, fetita mea si cred ca este normal sa fie asa. In rest, am cateva dezamagiri personale, referitoare la relatiile cu oamenii, dar sunt atat de putine... Sunt singura persoana care m-a dezamagit vreodata.

Privind in urma, sunt foarte multumita, imi place de mine cu tot ce insemn la ora asta, si lucrurile nu ar fi fost asa, daca nu ar fi fost toate de pana acum. Aveam un prieten care spunea ca daca va deschide fereastra la 40 de ani si vede tot Colentina, se sinucide. Drept pentru care, de ziua lui, a plecat la Barcelona. Sper sa nu deschid nici eu fereastra, anul viitor, la 40 de ani, tot in Militari. Sper sa o deschid in alt cartier, tot aici, in tara, fiind la fel de echilibrata.

Ma bucur ca-mi dati telefon de ziua mea, asta inseamna ca nu am parcurs 39 de ani degeaba, aceasta fiind inversul varstei pe care a implinit-o maestrul Beligan de curand.

De la noul an de viata, imi doresc sanatate pentru mine, pentru fetita mea si imi doresc sa obtin o casa.'

×
Subiecte în articol: dorina chiriac