x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Dragoş Stanciu

Astăzi e ziua ta: Dragoş Stanciu

de Ramona Vintila    |    16 Aug 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Dragoş Stanciu

Decanul Facultatii de Medicina Dentara din Bucuresti, vicepresedintele Colegiului Medicilor Dentisti, omul care reda, la propriu, zambetul oamenilor, prof. univ. dr Dragos Stanciu isi sarbatoreste astazi ziua de nastere. La multi ani!

'Traiesc cu gandul la viitor, la ce mai am de facut astfel incat scurta vacanta ce a mai ramas sa poata fi folosita la maximum. Toate acestea in contextul in care se apropie al IV-lea Congres Mondial al Ortodontiei Francofone, eveniment organizat la Bucuresti in perioada 8-11 septembrie 2011, al carui presedinte sunt. Daca vreti, dau astfel un nou inteles notiunii de concediu...

Cititorii acestor randuri ar trebui sa stie ca activitatea efervescenta pe care o depun de cand ma stiu este un foarte bun antrenament pentru minte si spirit, asa ca atunci cand ma voi intoarce la scoala voi incerca sa fiu intr-o forma maxima, din toate punc­tele de vedere.

Sunt si am fost intotdeauna adeptul principiului ca «omul sfinteste locul». Cum dorinta si capacitatea de munca mi-au fost transmise gene­tic, factorul de mediu (latidudine si/sau longitudine) nu cred ca ar fi influentat prea mult destinul meu profesional, decat poate la capitolul «viteza de realizare».

Viata de medic in Romania? O provocare continua, la care nu pot raspunde cu succes decat cei care au cu adevarat vocatie. Problema se pune putin altfel.

Din punctul meu de vedere, nu trebuie sa schimbi ceea ce functio­neaza, ci trebuie, pe de o parte, sa identifici disfunctionalitatile si sa le elimini, iar, pe de alta parte, trebuie sa incerci sa imbunatatesti ceea ce deja functioneaza.

Cea mai mare teama a medicului Dragos Stanciu este ca nu cumva atributiile de decan al Facultatii de Medicina Dentara de la Bucuresti sau cele de vicepresedinte al Colegiului Medicilor Dentisti din Romania sa-l tina prea mult timp departe de pacienti, pentru tratamentul carora a dezvoltat un cult inca de pe bancile facultatii. In ceea ce-l priveste pe omul Dragos Stanciu, cea mai mare teama este ca ziua se «scurteaza», cele 24 de ore nemaifiind, cateodata, de ajuns si pentru momente de relaxare alaturi de cei dragi.

Imi doresc sa duc la bun sfarsit toate proiectele in care sunt angrenat, fie ca este vorba despre planul profesional sau personal.'

×