x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Emilia Popescu!

Astăzi e ziua ta... Emilia Popescu!

02 Mar 2009   •   00:00

"Fiecare zi are altă lumină. Altă culoare. Pentru mine însă există o singură zi din an care este mereu aurie. 2 Martie. Îi simt şi-i văd culoarea încă din timpul nopţii; mă inundă o bucurie ca un val uriaş, mă cuprinde... şi mă ţine toată ziua! Aşa m-am născut eu, bucuroasă! Îndrăgostită de iubire, mă bucur de tot ce naşte acest sentiment: oameni, flori, muzică. Şi poezie...", ne mărturisea actriţa. Emilia Popescu împlineşte astăzi 43 de ani. La mulţi ani!



"Să trăiţi o primăvară frumoasă!"
"Foarte rar s-a întâmplat să nu joc de ziua mea. Mi-a plăcut întotdeauna, am simţit că e cea mai frumoasă sărbătorire; o frumoasă complicitate cu publicul, un cadou atât de preţios pentru un actor: aplauzele! Ca şi anul trecut, 2 martie 2009, ora 19:00 = «Străini în noapte», la Opera Română, alături de Florin Piersic. În sală va fi şi Maria, fetiţa mea, din cauza căreia voi avea cele mai mari emoţii! Însă anul acesta sunt schimbată.

Trăiesc ziua de azi din plin, rugându-l pe bunul Dumnezeu să-mi ierte imprudenţa de a nu avea grijă de mine! Îl rog să mă ţină sănătoasă şi în putere pentru a duce la bun sfârşit ce am de făcut în teatru şi televiziune, îl rog să-mi dea înţelep­ciunea de a nu-i mai judeca pe ceilalţi, îl rog să-mi dea mai mult timp alături de fetiţa mea, îl rog să-mi călăuzească paşii prin timpul vulgar în care m-a lăsat să trăiesc şi îl mai rog să-mi dea o primăvară extraordinară, plină de culori şi iubiri. Da, iubire.

IUBIREA ÎNALŢĂ

Oricât am căuta în altă parte, singura salvare este iubirea. Aceea care înalţă, care te face să te simţi liber ca un fluture şi puternic precum un munte. Salvarea e individuală. Şi chiar dacă Guvernul acesta ne întristează, «criza» ne demoralizează, eu continuu să mă bucur de florile de câmp, de copiii mici, de mu­zica frumoasă, de piesele ruseşti, de femeile însărcinate de pe stradă, de râsul copilului meu adolescent, de un vin bun cu vechiul meu prieten, de mama mea, care împlineşte 84 de ani, de prietena mea, poeta Smaranda Jelescu, de întâlnirea cu preotul Cătălin, de omul Florin Piersic, de... viaţă.

Vă spun sincer, mă bucur enorm şi de întâlnirea cu Jurnalul Naţional, pentru că nu-mi vine să cred că există cineva căruia să-i pese că astăzi e ziua mea! Da, am 43 de ani...

Vă invit la premiera de la Teatrul de Comedie «Casa Zoikai» de M. Bulgakov, în regia lui Al. Tocilescu, pe 21 martie, vă invit în zilele de luni la piesa «Străini în noapte» la Opera Română, vă invit la «Cafeneaua» la Teatrul Bulandra, vă invit la «Jocul ielelor» de Camil Petrescu la Teatrul Naţional şi, dacă nu aveţi somn, puteţi rămâne şi vinerea, pe PRO TV, la «Dansez pentru tine», poate prindeţi vreun moment cu Popeasca şi Bănică.
Vă invit să trăiţi o primăvară frumoasă."

×
Subiecte în articol: calendar