x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Felicia Filip

Astăzi e ziua ta: Felicia Filip

de Luminiţa Ciobanu    |    20 Mar 2015   •   00:03
Astăzi e ziua ta: Felicia Filip

Născută în Ziua Fericirii

O mare doamnă a muzicii, director general al Operei Comice pentru copii, desăvârşita soprană Felicia Filip îşi sărbătoreşte la 20 martie ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

Îşi va petrece, cu mare bucurie, ziua de naştere pe scenă, întâlnirea cu publicul având loc, de această dată, la Teatrul de Comedie, unde va străluci “alături de minunaţii săi artişti, într-o ipostază inedită: actriţă în premiera piesei «În plină glorie»”, după cum ne-a mărturisit.

“Sunt un om pe care norocul îl însoţeşte. M-am născut pe 20 martie, prima zi de primăvară astronomică. În 20 martie s-au născut Alexandru Ioan Cuza şi marele tenor italian Benjamino Gigli. Mai de curând, 20 martie a fost desemnată «Ziua Fericirii» (Felicia vine de la fericire, nu-i aşa?!). Şi, tot în 20 martie, este sărbătorită «Ziua internaţională a teatrelor pentru copii şi tineret». Coincidenţă, de ziua Directorului Operei Comice pentru Copii!!

Şansa consider că este şi faptul că trăiesc înconjurată de muzică, de muzică bună. Aşa cred că ar trebui să trăiască fiecare om ce aspiră la frumos şi echilibru”, subliniază doamna Felicia Filip.

“Din sutele şi sutele de ore de muzică pe care le-am ascultat, cea mai armonioasă, şi care îmi revine deseori în minte, este cea intonată de «corul» spectatorilor din sala Operei din Bucureşti de la sfârşitul unui spectacol cu Traviata care mi-au cântat «La mulţi ani!» tot într-un 20 martie. Muzicale sunt şi glasurile de cristal ale micuţilor spectatori din sala Operei Comice pentru Copii în aşteptarea ridicării cortinei. Lor le-am dăruit, de curând, «Hansel şi Gretel», cea mai cunoscută operă pentru copii, musicalul «Peter Pan», baletul «Oblio» şi nostimul «Pimpinone». În curând îi vom aştepta cu «Flautul fermecat» al Soarelui muzicii, Mozart, şi vom încerca să o încurajăm pe gingaşa «Fetiţă cu chibrituri».

Pe 20 martie, în prima zi de primavară, vă rog să nu uitaţi că viaţa merită trăită, cu umbrele şi luminile ei, în cinste, adevăr şi multă, multă iubire!”

×