x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Florin Brătescu

Astăzi e ziua ta, Florin Brătescu

de Ramona Vintila    |    14 Mai 2013   •   00:01
Astăzi e ziua ta, Florin Brătescu

În televiziune şi-a început activitatea şi în televiziune şi-o va termina. De la prezentare de program la prezentare de ştiri, de la activitate de redactor, şef de rubrică la redactor-şef, nu a cunoscut alt domeniu de activitate decât acesta. Florin Brătescu îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

“Din păcate, în televiziune, acum sunt foarte multe vedete şi foarte puţini profesionişti”
Norocul a avut o anumită importanţă în viaţa şi cariera sa, dar nu a fost determinant. “Trebuie să existe şi o anumită înclinaţie spre ceea ce vrei să faci şi din acest punct de vedere, este şi o doză de muncă, de pregătire mai deosebită pe direcţia pe care vrei să mergi. Cred că nimic nu este un miracol, tot ceea ce aparent ar putea fi un miracol e un lucru pe care şi-l face omul prin acţiunile sale”, ne povesteşte primul crainic al Televiziunii Române.

Despre “nebuniile” inspirate pe care le-a considerat a fi demne de făcut de-a lungul timpului, sărbătoritul nostru spune că a fost un tip rezervat din punctul de vedere al nebuniilor, “nu m-am aruncat spre diverse nebunii sau acţiuni care ar fi putut fi cotate ca atare. De felul meu, sunt mai calm, mai aşezat, mai raţional, dacă vreţi. Am mers pas cu pas pe drumul meu încercând să realizez maximul din profesie”.

“Este foarte diferită noţiunea de om de televiziune de acum faţă de cea din perioada în care m-am format eu. Din păcate, acum sunt foarte multe vedete şi foarte puţini profesionişti, ceea ce din start diluează ideea unui om de televiziune care presupune o încărcătură mai mare şi din punct de vedere cultural şi din punct de vedere al cunoştinţelor de breaslă”, spune maestrul.

Copilăria sa a fost frumoasă şi plină de amintiri care îi trezesc tot felul de nostalgii. “În ceea ce priveşte evoluţia mea, ea a fost mai puţin obişnuită dat fiind că pasiunea pentru scris manifestându-se încă de pe băncile şcolii, am fost selectat de diverse ziare ale timpului, Pionierul, Scînteia Tineretului, au fost ziare pentru care am lucrat, care m-au scos puţin din ritmul obişnuit al copilăriei şi al adolescenţei, neruşind să-mi termin liceul în Iaşi, de unde sunt ca origine, fiind adus la Bucureşti, redactor la Scînteia Tineretului. Apoi, mi-am continuat studiile, am ajuns în radio, televiziune şi de acolo nu m-am mai mişcat până în momentul în care domnul Voiculescu a avut ideea de a înfiinţa Antena 1.”
Crede în oameni, “în ei am crezut întotdeauna şi, cu mici excepţii, n-aş spune că am fost dezamăgit”.
La început de an de viaţă, “sănătatea rămâne elementul de bază pe care mi-l doresc şi îmi doresc să pot în continuare să fiu alături de Antena 1”.

×
Subiecte în articol: Florin Brătescu