x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Helmut Duckadam!

Astăzi e ziua ta... Helmut Duckadam!

de Ramona Vintila    |    01 Apr 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Helmut Duckadam!
Sursa foto: Romeo Răileanu/

"Sunt mândru că rămân în paginile de istorie ale fotbalului" Eroul de la Sevilla, celebrul Helmut Duckadam, împlineşte astăzi 50 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".



"50 de ani astăzi trebuie să fie o glumă, deoarece eu mă simt de cel mult 40. Acest sentiment de tinereţe mi-l dau fetiţa mea, Julianne, de 7 luni, şi soţia mea, Alexandra, care sunt elixirul tinereţii mele.

Cu siguranţă, sportul rămâne una dintre pasiunile mele. L-am îndrăgit încă din clasa a III-a, când am stat prima dată în poartă, unde mai stau şi azi din când în când. Pentru a putea face sport de performanţă este nevoie de disciplină şi renunţare la multe plăceri ale tinereţii. Fotbalul şi sportul în general s-au schimbat mult în ultimii treizeci de ani. Dacă înainte de 1989 se făcea sport din plăcere, acum, sportul a devenit o afacere, de multe ori în detrimentul sportului de calitate. Cariera mea sportivă mi-a adus notorietate şi mândria de a rămâne în paginile de istorie ale fotbalului românesc. Trebuie să cred în destin. Destinul a făcut să ajung în finala de la Sevilla şi tot destinul mi-a oprit activitatea sportivă. Cele mai frumoase amintiri sportive sunt câştigarea Cupei României şi câştigarea Cupei Campionilor Europeni. Şi nu în ultimul rând faptul că după 24 de ani sunt în continuare apreciat ca sportiv şi ca om.

Patriotism
România a fost şi va rămâne ţara mea. Plec cu plăcere în Statele Unite sau în altă ţară, dar de fiecare dată mă întorc cu drag acolo unde m-am născut. Dacă ar mai fi să mă nasc o dată, mi-aş dori să îmi trăiesc viaţa la fel ca cea de azi. Privind în urmă, nu am să-mi fac prea multe reproşuri, am doar sentimentul că puteam să fac mai mult pentru copiii mei, mă refer pe plan material.

Dacă ar fi să-i urez ceva lui Helmut Duckadam de ziua lui de naştere, i-aş ura multă sănătate lui şi celor dragi lui şi să poată să se bucure cât mai mulţi ani de copii şi de nepoţi."

×
Subiecte în articol: calendar