x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Ilie Dumitrescu

Astăzi e ziua ta: Ilie Dumitrescu

de Ramona Vintila    |    05 Ian 2012   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Ilie Dumitrescu

A fost jucatorul care a pus totul in slujba fotbalului si a facut foarte multa lume fericita cu golurile sale. Fostul mare fotbalist, actualmente analist sportiv, Ilie Dumitrescu implineste astazi 43 de ani. Jurnalul National ii ureaza 'La multi ani!'.

'Sunt foarte fericit pentru ca sunt alaturi de fotbal. In momentul de fata, sunt analist sportiv la Digi Sport, la cateva emisiuni extrem de interesante. La «Fotbal European» comentez si ana­lizez Campionatul Spaniei, unde am jucat eu si cel din Premiere League, in Anglia. In plus, avem «Fotbal Club», o alta emisiune extrem de interesanta, cu profil de analiza a fenomenului sportiv.

As vrea ca oamenii sa stie ca sunt aceeasi persoana, ca nu m-am schimbat si, pentru ca suntem la inceput de an, as dori sa le transmit multa sanatate si fericire tuturor romanilor. M-am considerat tot timpul un fost fotbalist util, dar pot sa spun ca, intr-un top al jucatorilor care au dat totul pe teren, sunt printre primii.

Fotbalul a crescut in viteza, in forta si, din punct de vedere tactic, s-a ajuns la performante uriase. Ca o persoana care este in fotbal de la varsta de 8 ani si jumatate, pot sa spun ca se greseste enorm pentru ca nu se investeste in academiile de copii si juniori. Nu se pune accent pe izvorul acestui fenomen, adica copii si juniori.

Am reusit sa fiu campion cu Steaua, sa castig Cupa Romaniei, titlul de cel mai bun jucator al anului, titlul de golgheter. Din acest punct de vedere sunt implinit. Pacat ca nu am dat mai mult pentru fotbal la Tottenham, clubul unde eu m-am simtit cel mai bine. Regret ca nu am putut sa joc finala Cupei Campionilor cu AC Milan pentru cumulul de cartonase galbene. Insa cel mai mare regret al carierei mele este ca, la Campionatul Mondial din ’94, echipa noastra, care juca in sferturi de finala cu Suedia, nu a reusit sa gestioneze finalul si am fost egalati in ultimele momente de prelungire ale acelui joc. Acesta este marele regret, ca am fost la un pas sa jucam o semifinala de Mondial.

As vrea ca tinerii sa stie ca am fost jucatorul care a pus totul in slujba fotbalului si ca am reusit sa fac foarte multa lume fericita cu golurile mele, in perioada ’89-’94.'

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...