x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Ioana Pavelescu

Astăzi e ziua ta: Ioana Pavelescu

de Loreta Popa    |    27 Iul 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Ioana Pavelescu
"Comunismul s-a implementat in fiinta poporului roman, fraudulos si criminal"
A debutat in cinematografie la varsta de 19 ani, in filmul "Osanda". Au urmat numeroase filme si piese de teatru. Ioana Pavelescu isi sarbatoreste astazi ziua de nastere. La multi ani!

Am crescut cu credinta in Dumnezeu si Rege
"Traim cu totii niste vremuri grele si urate, pe care nu mai stim cum sa le stapanim si sa le facem mai prietenoase. Si nu vom reusi niciodata atata vreme cat continuam o minciuna impusa acum 50 de ani, brutal si nefiresc. L-am intrebat odata pe Alexandru Paleologu, ce inseamna sa fii aristocrat, iar el mi-a raspuns - . In Romania comunista si post (asa zis) comunista, numarul celor a devenit ingrijorator pentru sanatatea acestui popor. Konchalovsky, care a fost invitat primavara asta, la festivalul de film de la Bucuresti - B-EST, ne povestea cat a fost de impresionat de mainile printului Charles al Angliei, cand a dat mana cu el. Erau niste maini de taran, aspre, muncite.

Urmarile minciunilor diabolice cu care a fost indoctrinat poporul roman timp de peste 50 de ani, politica partidului comunist de a extermina aristocratia si intelectualitatea romaneasca, se vad si astazi in societatea in care traim. Aristocratia si intelectualitatea Romaniei formate in jurul Casei Regale, inainte de razboi, au fost bagate in puscarii, infometate, amenintate, exterminate, in dorinta, total straina de popor, a formarii . Modelul fiind un om fara Dumnezeu, fara onoare, fara traditie - o , nauca si dezradacinata, ce nu avea de aparat decat doctrina comunista, straina total poporului roman.

Am avut norocul sa traiesc intr-o familie constienta de valoarea, credinta, iubirea, onoarea si traditia acestor locuri, de pamant romanesc. Am crescut cu credinta in Dumnezeu si Rege, lucida de toate calamitatile aduse de armata sovietica si cozile lor de topor din tara.

S-a pierdut sansa pe care a avut-o mass media in 1990, de a face educatie cu oamenii, mintiti si nauciti de 40 de ani de ziare cu stiri si informatii mincinoase si un program de televiziune scandalos de manipulant. Dupa '90 ar fi fost vital pentru poporul roman ca presa si televiziunile sa redea oamenilor istoria furata, sa se explice ce au insemnat partidele politice din Romania inainte de razboi, cine a facut, cu adevarat, actul de la 23 august, ce a insemnat monarhia pentru romani, cum a fost - cum spune Gabriel Liiceanu, cand regele Mihai a fost obligat sa abdice sub amenintarea ca daca nu pleaca, 1000 de tineri vor fi ucisi, cum aristocratia si intelectualitatea romana a murit in puscarii si a fost diabolic persecutata - adica sa se spuna adevarul, care a fost atatia ani mistificat si cu care au fost indoctrinati cei mai multi dintre romani. Nu poti cladi ceva nou si bun continuand o minciuna impusa de armata rosie, nu poti pune sa aleaga un popor care nu e in cunostinta de cauza, pentru ca daca o faci esti, de fapt, partas la ceea ce s-a intamplat in neagra perioada comunista. Nu s-a vrut niciodata sa se discute cu responsabilitate si constiinta treaza, despre cauzele unei stari de fapt, s-au multumit doar, eludand adevarul, sa discute despre efecte.

Am ajuns la o perioada a existentei noastre in care vocile lucide se aud tot mai anemic si sunt din ce in ce mai inghitite de osanza ce creste ca un hibrid pe maruntaiele noastre si ne invadeaza organismele, care de mult au incetat sa se mai apere. Si ca intr-un film science-fiction, s-ar putea ca foarte curand ceea ce era excrescenta si periferic sa devina organism principal si sa ne inghita intr-o rapacitate fulgeratoare, caracterstica noilor organisme. Ceea ce apare azi in jurul nostru este un circ grotesc si jalnic, cu rezonante tragice.

Asistam la o modificare la nivel de celula a tot ce se poate numi viu si autentic, sanatos si spiritualizat. O vulgaritate extrem de agresiva pune stapanire pe tot ce se numeste manifestare umana si uite asa aproape tot ce apare in presa si la televiziuni este redat intr-o maniera total lipsita de gust, care a devenit, din pacate, modul nostru de viata.

Ma intrebati ce eveniment l-am asteptat si nu a venit pana acum. Un singur lucru maret, care sunt convinsa, ca ar putea schimba soarta romanilor - venirea pe tron a Regelui Mihai si instaurarea monarhiei in Romania. Hai sa intelegem mai profund acest lucru - Asa cum romanul se duce la biserica sa primeasca taina casatoriei si a botezului, asa si Regele Mihai a primit taina domniei si a fost uns in fata lui Dumnezeu, ca rege al tuturor romanilor. Ignorarea acestui fapt, nu ne face decat sa traim in pacat fata de Dumnezeu de mai bine de jumatate de secol. Consecintele se vad si romanii, un popor crestin si patruns de puterea lui Dumnezeu, ar trebui sa se trezeasca odata, daca ar vrea ca rugaciunile sa-i fie ascultate.

Ce am trait in acesti ani nu a facut decat sa valideze interventia sovietica in istoria noastra. Comunismul s-a implementat in fiinta acestui popor, fraudulos si criminal.

Cea mai frumoasa amintire? Venirea Regelui Mihai de Pasti in 1992, cand milioane de oameni l-au ovationat si au strigat disperati < Majestate nu pleca, asta este tara Ta!>"

×
Subiecte în articol: ioana pavelescu