x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Iurie Darie

"Astazi e ziua ta..." - Iurie Darie

13 Mar 2006   •   00:00
"Astazi e ziua ta..."  -  Iurie Darie

Este un vesnic indragostit de viata, de profesie si de Anca, cea care-i este alaturi. Este iubit in egala masura si de cei mici si de cei mari, publicul pentru care el a facut o pasiune. Remarcabilul actor Iurie Darie va implini maine 77 de ani.

"Sunt indragostit de viata... si de Anca"

Este un vesnic indragostit de viata, de profesie si de Anca, cea care-i este alaturi. Este iubit in egala masura si de cei mici si de cei mari, publicul pentru care el a facut o pasiune. Remarcabilul actor Iurie Darie va implini maine 77 de ani.

"Mi se pare asa de normal ca traiesc mereu si mereu si ca ma simt foarte bine, incat 14 este o nota foarte buna pentru mine. Aniversarile le petrec in fundul sufletului meu cu Anca, cu prietenii... in familie. Sa fiu atat de sanatos, incat sa o iau in brate pe Anca (n.r. - Anca Pandrea, sotia sa), in fericire, in dragoste, ar fi cel mai frumos cadou. Imi doresc, pentru ca suntem actori, sa fim in continuare in atentia publicului si sa avem contact cu el. Am avut sansa sa fiu tulburat, emotionat si sa reusesc sa realizez programul pe care mi l-am propus. Noi citim in publicul nostru ca intr-o carte. Ceea ce se intampla acum cu publicul este minunat. Sunt indragostit de viata, in primul rand, si apoi de Anca. Port in suflet un fel de floare care creste mereu din dragoste pentru Anca. Suntem legati atat de mult unul de celalalt, incat la o sarbatoare ca asta si mai mult ne luam in brate simbolic, sufleteste si sa uitam de varsta noastra... Eu am o naivitate permanenta in legatura cu trecerea timpului si viata mi-a demonstrat ca am avut dreptate. Cea mai mare satisfactie profesionala este atunci cand nu simti cum trece timpul si mereu esti in atentia publicului, cel pe care il iubim noi actorii foarte tare. El este «termometrul» profesiunii noastre si al dragostei noastre pentru spectatori. De aici incolo vad o renastere a posibilitatii de a relua legatura din ce in ce mai intima cu publicul. Suntem in pragul unei colaborari pentru un film... sunt inca multe lucruri pe care le asteptam de la viata. Daca nu faceam actorie, as fi desenat, oricum am desenat jumatate din viata mea si am cantat la chitara. Nu sunt un visator. Sunt un cetatean cu picioarele pe pamant, care viseaza din cand in cand si care isi mai foloseste aripile si imaginatia din cand in cand. Imi doresc sanatate si dragoste. Ce poate cineva sa-si doreasca mai mult? Sunt multumit ca nu sunt singur pe lumea asta, ca am pe cineva langa mine care ma intelege. Ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt in legatura cu oamenii si ca pot sa-mi execut la modul exemplar profesia. Cred in ingerasul pe care il am tot timpul undeva deasupra crestetului. Am fost parca ocrotit de cineva care mi-a spus: «Ai plecat din Basarabia in timpul razboiului, cu totii ati ajuns in Timisoara, apoi ai venit la Bucuresti, ai intrat din prima mana in Institut, ai terminat Institutul si apoi... teatru, film...»"

SENZATIE
"Cea mai mare satisfactie profesionala este atunci cand nu simti cum trece timpul si mereu esti in atentia publicului, cel pe care il iubim noi actorii foarte tare. El este «termometrul» profesiunii noastre si al dragostei noastre pentru spectatori"

DESCRIERE
"Nu sunt un visator. Sunt un cetatean cu picioarele pe pamant, care viseaza din cand in cand si care isi mai foloseste aripile si imaginatia din cand in cand" - Iurie Darie, actor

×
Subiecte în articol: calendar anca