x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Ladislau Bölöni

Astăzi e ziua ta: Ladislau Bölöni

de Ramona Vintila    |    07 Mar 2012   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Ladislau Bölöni

Unul dintre cei mai mari antrenori din epoca mo­derna a fotbalului romanesc, actualmente tehnicianul echipei PAOK Salonic, Ladislau Bölöni implineste duminica 59 de ani. Ii uram 'La multi ani!'.

'Traiesc ca oricare om care are munca de raspundere, care are familie, nimic mai mult, nimic mai putin. Lucrez la o carte despre mine, o carte pe care imi doresc sa o duc la bun sfarsit cat mai repede. Ma intreb ce punct al destinului mi-a asezat in cale fotbalul si, pe parcursul cartii, incerc sa raspund. Poate, daca mai aveti rabdare...

Cred ca am avut o tenacitate si un entuziasm intotdeauna cand m-am ocupat de ceva, fie ca a fost vorba de sport sau altceva, o faceam cu daruire absoluta. Astfel mi-am usurat sarcina, fara entuziasm e greu sa ajungi la performante mari. Ma bucur ca pot sa vorbesc si despre impliniri, pentru ca am, slava Domnului! Atat la nivelul echipei nationale, cat si la cele doua cluburi romanesti, la care am activat. Am reusit sa las ceva in urma mea. Este greu sa uiti numele meu si acest lucru imi face cinste. Regrete nu am prea multe pentru ca am trait din plin si cu daruire mare toata activitatea mea sportiva. Faptul ca nu am reusit sa particip la un campionat mondial, acest lucru poate fi un regret.

Sunt mandru ca am fost declarat cel mai bun fotbalist al Romaniei in ’77 si ’83. Faptul ca munca si eforturile mele din acea perioada au fost rasplatite mi-a adus o mare satisfactie. Dar ceea ce pentru mine a contat enorm a fost ca, pentru o perioada destul de lunga, am putut sa ma numar printre cei mai buni fotbalisti din tara. Exista un loc I si exista un loc X. Imi place foarte mult ceea ce spunea Cruyff, marele jucator olandez, ca nu este important cine este primul, important este sa nu fii ulti­mul. Pentru mine cel mai important lucru era sa fac totul ca sa devin primul. Reuseam sau nu sa fiu primul, eu dadeam totul pentru asta.

Fotbalul romanesc a decazut de-a lungul timpului. Pe vremea mea, era un fotbal mult mai puternic, echipele de club erau mult mai puternice. De ziua mea, ma indrept cu ganduri bune spre toata lumea. Doresc tuturor, celor care ma cunosc sau nu, sanatate si reusite. Pentru mine, imi doresc sa pot trai linistit printre cei pe care ii iubesc.'

×
Subiecte în articol: externe