x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Luminiţa Gheorghiu

Astăzi e ziua ta: Luminiţa Gheorghiu

de Loreta Popa    |    01 Sep 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Luminiţa Gheorghiu
Sursa foto: /Agerpres

Luminiţa Gheorghiu uluieşte publicul de fiecare dată. Are puterea de a impresiona prin firesc, prin naturaleţe, prin apropierea de oameni. Femeile interpretate de ea sunt femei care se confruntă cu realitatea vieţii de zi cu zi. Este suficient să amintim de Catrina din "Moromeţii" sau de rolurile din "Moartea domnului Lăzărescu", "Marfa şi banii", "Nunta mută".

Iubeşte oamenii, are o sensibilitate ieşită din comun faţă de oameni şi familie. Luminiţa Gheorghiu îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere, iar Jurnalul Naţional îi urează La mulţi ani! "Aş fi vrut să-mi serbez anul acesta ziua altfel. Eu am două fete, Maria, care este în ultimul an la Stomatologie, şi Alexandra, în ultimul an la Regie de film. De când erau în clasa I au avut un cerc de prieteni pe care eu, de-a lungul anilor, l-am preluat. Acest grup mi-a fost drag, iar anul acesta mi-am propus să ieşim noi, tinerii. Am primit cadou încă un grup de prieteni, Sergiu Fleşner, 23 de ani, şi logodnica sa, Simona, regizoare. Deci un grup perfect pentru mine, de la 22 de ani, cât are Alexandra, până la 24, cât are Maria.

Mi se părea o decizie înţeleaptă. Fete şi băieţi cu gânduri şi preocupări comune. Voiam să merg cu ei, să lăsăm bătrânii înţelepţi deoparte, aceia care vor să ne înveţe pe noi cum este viaţa. Suntem la vârsta la care trăim experienţele noastre din plin şi nu ne interesează sfaturile altora. Alexandra nu ştiu ce a făcut, dar a venit de la Vama Veche şi şi-a permis să facă o alergie nu ştiu de la ce. Am pus deoparte această adunare, care cred că ar fi fost absolut superbă, pentru că Alexandra nu are voie să mănânce cu sare câteva zile şi bineînţeles că i-am spus ca o mamă iubitoare ce sunt: «Cum îţi permiţi dumneata să-mi strici ziua de naştere, cu cortizonul dumitale?». Aşa că am să cumpăr o şampanie fără sare şi o să stau cu Alexandra şi Maria. Amân această sărbătoare până când ea se va face bine.

Pe plan profesional, lucrurile sunt foarte bune, zic eu. La 21 septembrie voi avea premiera unui spectacol în regia lui Teo Herghelegiu la Teatrul Metropolis. Am avut un fel de avanpremieră înainte de concediu şi cred că o să aibă succes la public. Piesa este bună, iar după reacţiile celor care au fost la avanpremieră cred că va merge la sufletul celor de toate vârstele. «Baba care ascultă Abba» sunt eu. O piesă cu multă veselie şi cu câte o lacrimă pe ici, pe colo. Tot pe plan profesional repet cu Alexandru Tocilescu musicalul «Nevestele vesele din Windsor». Nu mi-a priit concediul din punctul de vedere al acestui spectacol, pentru că reuşisem să intrăm în tainele stepului ca nişte executanţi profesionişti ce ne aflăm. Această pauză nu mi-a plăcut, chiar dacă era necesar să ne odihnim.

Dansul nu este o chestie simplă. Probabil că în septembrie o să am o colaborare cu Dan Chişu, un film care trebuia să se realizeze mai devreme, dar a fost amânat. Apoi, repet cu Alexandru Berceanu un spectacol la Teatrul Bulandra şi voi relua rolul din «În piaţa Vladimir», la Notarra. Deci e bine să-ţi încerci puterile mereu, când îţi reuşeşte e şi mai bine. De regulă, eu râd greu şi plâng şi mai greu. Ce pot să fac cu adevărat bine nu ştiu." O întrebare care ne-a încolţit în minte a fost "Care este secretul succesului său?", iar doamna Luminiţa Gheorghiu a răspuns... "dar credeţi că eu am succes? Dacă dumneavoastră credeţi că am succes este cea mai frumoasă urare de «La mulţi ani!» pe care putea să mi-o facă cineva".

×
Subiecte în articol: calendar