x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...”: Maria Ciobanu

“Astăzi e ziua ta...”: Maria Ciobanu

de Roxana Vintila    |    03 Sep 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...”: Maria Ciobanu

Şi-a dedicat viaţa cîntului, folclorului autentic românesc. Muzica tradiţională a poporului nostru a fost calea destinului său. Îndrăgita interpretă Maria Ciobanu împlineşte astăzi 71 de ani.



Şi-a dedicat viaţa cîntului, folclorului autentic românesc. Muzica tradiţională a poporului nostru a fost calea destinului său. Îndrăgita interpretă Maria Ciobanu împlineşte astăzi 71 de ani.
Îi urăm “La mulţi ani”.

“M-am născut pentru a cînta... drept pentru care şi la moment aniversar voi avea spectacole la care mă duc cu toată dragostea, pentru că viaţa mea a fost şi va rămîne cîntecul. Atît cît va mai vrea bunul Dumnezeu. Provin dintr-o familie de artişti, de muzicanţi. Părinţii mei au cîntat, doi dintre fraţii mei, la fel. De asemenea, am avut un văr care a fost un mare artist de operă. Fără muzică, viaţa mea ar fi fost mai tristă, mai grea... Cu siguranţă, dacă aş avea posibilitatea să mă întorc în timp, nu aş alege să fac altceva, chiar dacă acest «meşteşug» cere sacrificii destul de mari. Nu am putut să stau destul timp cu familia, pentru că trebuia să plec în turnee. Nu puteam să-mi iau copiii întotdeauna cu mine şi mai ales în străinătate. Şi ei au suferit din această cauză, şi eu la fel, dar asta nu înseamnă că nu le-am purtat de grijă sau nu le-am dăruit ceea ce trebuia să le dăruiesc ca mamă. Acum ei sînt mari şi realizaţi. Pot spune că sînt o mamă fericită şi împlinită. Mă consider un om norocos şi pe plan profesional, dar şi familial. Acum am un soţ minunat, înţelegător, care mă iubeşte şi mă susţine.
Am îndrăgit de cînd mă ştiu folclorul şi l-am cîntat dintotdeauna cu toată dragostea şi cu toată fiinţa mea. L-am păstrat şi îl voi păstra la fel de curat, de  autentic. Este un sfat pe care-l dau tinerilor noştri solişti, celor care vin din urmă. Le spun la fel cum i-ar sfătui o mamă: să păstreze folclorul cu sfinţenie şi mai ales să-l cînte din tot sufletul pentru... sufletul publicului. Dragostea celor care mă ascultă este una dintre cele mai mari împliniri ale destinului meu.
Am vrut să mă retrag în 2004, pentru că mă gîndeam că bătrîneţea îşi spune cuvîntul. Datorită publicului nu am putut să părăsesc scena. El mă solicită în continuare. Nu mă lasă să mă retrag, deşi odată şi odată va veni şi acest moment. Vîrsta nu va mai ţine cu mine. Publicul meu o să înţeleagă... va asculta CD-urile, imprimările mele. Din păcate, timpul nu iartă pe nimeni. Schimbă totul la noi, oamenii. Artiştii nu mai pot cînta ca la început, bătrîneţea chipului se observă o dată cu trecerea timpului şi cîte altele nu sînt schimbătoare la om!? Am trecut peste necazuri în viaţă tot prin cîntec. Dumnezeu m-a ajutat să trec peste toate obstacolele. Sînt sănătoasă, sînt cu mintea întreagă şi pot să mai muncesc atît cît o mai vrea Domnul nostru. În afară de sănătate, îmi doresc la fel de multă dragoste din partea publicului şi din partea copiilor mei.”

×
Subiecte în articol: calendar