x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Maria Ciobanu

Astăzi e ziua ta, Maria Ciobanu

de Ramona Vintila    |    03 Sep 2014   •   00:10
Astăzi e ziua ta, Maria Ciobanu

Simbol de necontestat al folclorului românesc, Maria Ciobanu împlineşte astăzi 77 de ani. Îi urăm “La mulţi ani!”

“Cele mai fericite clipe din viaţa mea au fost acelea când ieşeam cu braţul plin de flori de pe scenă”
Niciodată nu a crezut că va fi atât de iubită
Nu are cuvinte să-i mulţumească Bunului Dumnezeu pentru harul pe care i l-a dat!...
Maria Ciobanu nu poate trăi fără cântec, fiindcă i-a fost călăuză şi reper din primii ani ai vieţii. “Cu folclorul m-am născut în casă şi l-am practicat cu atâta pasiune... Viaţa mea a fost şi este cântecul şi o să cânt cât o mai vrea Dumnezeu!”, ne-a mărturisit interpreta îndrăgita de românii din toate colţurile lumii.

Iubeşte cântecul şi această meserie, dar la un moment dat a vrut să se retragă. “Nu am putut însă şi nici acum nu pot, pentru că lumea ţine la mine, iar una dintre cele mai mari satisfacţii în carieră o ai atunci când oamenii te opresc pe stradă şi îţi mulţumesc că le-ai alinat sufletul. Mă opresc şi-mi spun că sunt fericiţi că m-au întâlnit, că le-am făcut ziua mai frumoasă. Vă spun, cu lacrimi în ochi, că de la primul meu turneu publicul m-a iubit necondiţionat şi permanent. Nu am cuvinte să le mulţumesc tuturor celor care m-au apreciat şi m-au aplaudat şi mă rog să le dea Dumnezeu sănătate. De copil am iubit folclorul, pentru că am crescut cu el în casă. Toţi cântau la mine acasă: mama mea, tatăl meu şi doi fraţi ai mei, unul cu ţambalul, altul cu vioara. Am o genă artistică foarte puternică, cred că şi nepoţii vor primi de la mine câte ceva din punctul acesta de vedere. Aşchia nu sare niciodată departe de trunchi. Cele mai fericite clipe din viaţa mea au fost acelea când ieşeam cu braţul plin de flori de pe scenă. Faptul că Dumnezeu mi-a dat acest har care mi-a permis să cânt este cea mai mare fericire a vieţii mele. Niciodată nu am crezut că voi fi atât de iubită. Tot timpul am fost cu gândul la Dumnezeu. Am vrut doar să fiu sănătoasă ca să-mi câştig existenţa şi să-mi cresc copiii. Nu am crezut că voi ajunge o personalitate în lumea muzicii, dar iată că Dumnezeu a fost bun cu mine. Cântecele mele au alinat suferinţe şi au turnat bucurie în suflet. A fost o mare satisfacţie pentru mine. La un moment dat totuşi trebuie să mă opresc. Vârsta nu va mai ţine cu mine şi sunt convinsă că publicul va înţelege...”, povestea Maria Ciobanu.

Vrea să le transmită tuturor celor care o iubesc “multă, multă sănătate, să aibă multe bucurii şi tot binele din lume să intre în casele lor. Să fim buni, drepţi, să uităm de răutăţi, să-i ajutăm pe cei necăjiţi! Să fim oameni cu suflet şi cu frică de Dumnezeu!”.

×
Subiecte în articol: maria ciobanu