x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta...": Marian Rălea

"Astăzi e ziua ta...": Marian Rălea

de Ramona Vintila    |    20 Dec 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta...": Marian Rălea

"Iubirea este intodeauna răsplătită, dacă ea este oferită. Nu cred că există actor sau om care să nu iubească jocul copiilor, cum nu cred că există copil care să nu se joace", ne-a mărturisit indrăgitul actor. Marian Rălea implineşte astăzi 50 de ani.

"Iubirea este intodeauna răsplătită, dacă ea este oferită. Nu cred că există actor sau om care să nu iubească jocul copiilor, cum nu cred că există copil care să nu se joace", ne-a mărturisit indrăgitul actor. Marian Rălea implineşte astăzi 50 de ani.

"Cel mai important lucru din viaţa unui om este prietenia. Sunt fericit că lumea nu m-a uitat şi nu mă uită, pentru că primesc foarte multe telefoane de felicitare. Sigur că faţă de aniversările de pănă acum aceasta are mai multă emoţie, deoarece presupune o anumită fragilitate şi un anumit mister, pentru că anul acesta implinesc o jumătate de secol. Mă găndesc la derdeluşul de ani care va urma şi la faptul că 50 de ani de viaţă presupun o etapă importantă pentru un om.

Ce inseamnă actoria pentru mine? Dacă ar fi să incerc să dau un răspuns serios, aş spune că nu pot trăi fără actorie. In meseria de actor, pentru mine cel puţin, nu există nici un regret. Nu mi-am dorit niciodată mai mult sau mai puţin un rol. Nu regret că nu am jucat Hamlet, pentru că, privind in urmă, acum, la 50 de ani imi dau seama că fiecare dintre personajele pe care le-am creat pe scenă au căte ceva din Hamlet. In meseria aceasta fiecare gest pe care il faci, fiecare cuvănt pe care il rosteşti iţi aduce eliberarea de care ai nevoie. Cea mai mare satisfacţie a mea in această profesie sunt autografele de la sfărşitul fiecărui spectacol.

In general nu privesc in urmă, dar regret toate năzuinţele pe care nu le-am dus pănă la capăt, spunăndu-mi că mai este timp, unele dintre ele s-au pierdut, au dispărut. Dacă ar fi să mă felicit pentru ceva, mă felicit că am ales această meserie.

Pentru că este vorba de Jurnalul Naţional o să vă fac un «Jurnal al zilei mele de naştere». 7:30 - Mă trezesc, apoi voi răspunde la primul telefon - surpriză, nu ştiu al cui va fi. Am să ii dau eu un telefon mamei să ii mulţumesc in primul rănd că mi-a dat naştere; voi bea o cană de cafea şi voi răspunde la telefoanele matinale, le voi mulţumi pentru urări. Voi avea un spectacol cu cei mici la Sibiu, «Poveşti de iarnă», apoi mă voi urca in maşină şi voi răspunde in continuare la telefoane. Voi ajunge in Bucureşti pe la ora 16:00, la repetiţia de la Teatrul Bulandra, unde probabil voi fi felicitat de intreaga echipă. Spectacolul in care voi juca la Teatrul Bulandra, chiar de ziua mea, este «Trandafirul dragostei». Incepe la ora 19:00 şi se termină la ora 21:00, aşa că timp de două ore imi voi ţine telefonul inchis. Voi ajunge acasă şi o să-i mulţumesc in gănd lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat.

Inainte de a incheia vreau să urez «La mulţi ani!» tuturor celor care s-au născut la 20 decembrie. Crăciun fericit şi de acum incolo să aveţi parte de sănătate şi de tot ce vă doriţi."

Dificultate...

"Este mai greu să pătrunzi in sufletul adulţilor decăt in cel al copiilor. Iţi reuşeşte asta dacă in tot ceea ce faci pe scenă, şi nu numai, ai sentimentul că dăruieşti. Atunci atăt copiii, căt şi adulţii te simt aproape de sufletul lor"

Marian Rălea, actor

×
Subiecte în articol: calendar