x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Marin Constantin

"Astazi e ziua ta..." - Marin Constantin

28 Feb 2006   •   00:00
"Astazi e ziua ta..."  -  Marin Constantin

Face parte dintr-o familie mare numita Madrigal, in care traieste frumusetea visului ce i-a cucerit intreaga viata. Dirijorul si mentorul Corului de Camera "Madrigal", unul din cele mai faimoase ansambluri corale din intreaga lume, Marin Constantin a implinit ieri 81 de ani.

"Acest vis al Madrigalului e visul mamei mele"

Face parte dintr-o familie mare numita Madrigal, in care traieste frumusetea visului ce i-a cucerit intreaga viata. Dirijorul si mentorul Corului de Camera "Madrigal", unul din cele mai faimoase ansambluri corale din intreaga lume, Marin Constantin a implinit ieri 81 de ani.

"Se zice, in general, ca pana la 80 de ani, sarbatoresti din cinci in cinci ani, dar ca de la 80 in sus, daca Dumnezeu iti mai acorda o intelegere existentiala, e bine sa sarbatoresti an de an. Din acest punct de vedere, simt ca si Madrigalistii, nu numai eu, gandesc la fel. In aceasta zi aniversara, doi dirijori de perspectiva pentru noi, o fata si un baiat, doctoranzi la Academia de Muzica, au sustinut un concert aniversar la Universitatea Muzicala, concert dedicat mie, maestrului lor. Sunt mandru de realizarile noastre. Avem peste 3.500 de concerte in toata lumea. In acest moment se lucreaza la un DVD cu concertele pe care noi le consideram icebergurile Madrigalului. Vor fi incluse pe acest DVD concertul pe care l-am dat chiar in Basilica Vaticanului, concertul pe care l-am dat la Domul din Venetia, la implinirea a 900 de ani. De asemenea, va fi pe acest DVD concertul de la Pantheon, sustinut de ziua nationala a Romaniei. Acest concert este un unicat, pentru ca acolo nu se tin concerte. Este un loc sfintit. Noi am avut aceasta fericire sa fim invitati sa sustinem acest concert. Familia mea este familia mica, familia de baza care a trait si traieste si acum frumusetea acestui vis care ne-a cucerit intreaga noastra viata si care se confunda cu familia mare, Madrigalul. Sotia mea a fost de la inceput membra a Madrigalului si este inca. Se ocupa de organizare, canta ceva mai putin din cauza varstei, dar a fost tot timpul alaturi de mine in derularea acestui vis. Fata mea, care are acum 52 de ani si care locuieste in SUA, si-a imbujorat tineretea cu cantarile Madrigalului, iar Ion (n.r. - fiul), dirijorul, acum cunoscut pe plan mondial, e in drum spre München, unde va avea peste doua zile un alt concert. Acest vis al Madrigalului este visul mamei mele. Ea a ramas vaduva la 24 de ani, cu patru copii. Canta in corul bisericii din sat, si eu alaturi de ea faceam tot felul de liturghii. Aveam vreo noua ani. Mai tarziu am infiintat primul meu cor de camera, in 1943. Imi doresc ca, atatea zile cate mi-o mai da Dumnezeu, sa vad stralucirea din ochii madrigalistilor mei, cea pe care ti-o da interpretarea. Noi dedicam aceasta muzica ascultatorilor, pe care ii visam receptand muzica noastra intr-o liniste, intr-o tacere profunda."

MULTUMIRE
"Sunt mandru de realizarile noastre. Avem peste 3500 de concerte in toata lumea. In acest moment se lucreaza la un DVD cu concertele pe care noi le consideram icebergurile Madrigalului"

IN FAMILIE
"Familia mea este familia mica, familia de baza care a trait si traieste si acum frumusetea acestui vis care ne-a cucerit intreaga noastra viata si care se confunda cu familia mare, Madrigalul" - Marin Constantin, dirijorul corului Madrigal

×
Subiecte în articol: calendar familia