x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Marina Voica

"Astăzi e ziua ta..." - Marina Voica

de Mihai Stirbu    |    Ramona Vintila    |    03 Sep 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." - Marina Voica
Sursa foto: VICTOR STROE/

Marina Voica, interpreta al cărei talent ne-a bucurat şi ne bucură, implineşte astăzi 71 de ani, o vărstă pe care nu o arată. La ceas aniversar, artista vorbeşte despre modelul său, despre dorinţe şi realizări.


"Imi doresc să mai cănt!"

Marina Voica, interpreta al cărei talent ne-a bucurat şi ne bucură, implineşte astăzi 71 de ani, o vărstă pe care nu o arată. La ceas aniversar, artista vorbeşte despre modelul său, despre dorinţe şi realizări.

"Trăiesc poate una din cele mai fericite perioade ale vieţii mele, nu mai există frămăntări, nu mai am ambiţii deşarte, sunt impăcată cu mine şi nu imi doresc altceva decăt să mai trăiesc inconjurată de oameni şi de prieteni care mă respectă şi mă iubesc. E foarte greu să spun ce inseamnă muzica pentru mine şi totuşi foarte simplu: totul! M-am născut pentru a iubi muzica şi nu am văzut-o vreodată ca pe o muncă. A fost o pasiune, o plăcere, o a doua mea natură. Chiar am avut un model extraordinar. La 16 ani am văzut un film, «Vărsta dragostei», unde a jucat şi a căntat mai ales superba Lolita Torres. Instinctiv am dorit să fiu ca ea. Repetam in oglindă, eu am văzut acest film de 14 ori, am invăţat toate căntecele şi aş fi fost in stare să vizionez acest film şi de o sută de ori, dacă nu ar fi fost scos de pe ecrane. Avănd internet, toată ziua stau şi ii ascult căntecele. A fost foarte mare! Mai ales in Rusia, unde am trăit eu, această Lolita Tores a fost un idol, a fost un fel de Lolita-mania.

Eu nu am străns din dinţi, sacrificănd ceva, ca să cănt. Eu am fost căsătorită toată viaţa, soţul meu m-a iubit, a fost alături de mine, a fost un mare fan al meu. Şi acum primesc de la oameni cuvinte care mă fac să fiu incă in formă şi să mă găndesc că vărsta pe care o am nu mă impiedică să fiu iubită şi dorită. Cuvintele sunt următoarele: «Să ne trăiţi şi să ne căntaţi!». Dau impresia că sunt sentimentală… există un cuvănt mai exact: sensibilitate. Ca om de toate zilele, mă deranjează pentru că aş vrea să fiu mai dură, mai nepăsătoare. In acelaşi timp, această sensibilitate lucrează in mine ca artistă, faptul că eu ating inima cu ce am realizat se datorează acestei sensibilităţi. E greu să căntăresc cum e mai bine, să am sau să nu am această sensibilitate. Dacă tot m-am născut să fiu romantică şi sensibilă nu a fost degeaba. E mai greu in viaţă, dar nu cred că in viaţă reuşeşti numai dacă dai din coate, dacă eşti dură, dacă faci pentru carieră orice compromis. Poţi fi şi un om mai sensibil, mai vulnerabil şi Dumnezeu va fi cu tine. Realizarea cea mai mare este că ce am făcut pănă acum nu se poate şterge cu buretele. Căt de căt am ajuns la un anumit nivel şi după atăţia ani sunt in atenţia publicului. Pe plan profesional regret multe chestii, eu sunt un exemplu monumental de veşnică nemulţumire. Foarte rar am spus: «Uite, aici a fost foarte bine şi sunt foarte mulţumită!». De la noul an de viaţă imi doresc sănătate şi să mai cănt, să nu mă trezesc o dată de dimineaţă şi să spun «Gata, s-a terminat!»."

Efecte

"Ca om de toate zilele, mă deranjează că sunt sensibilă, pentru că aş vrea să fiu mai dură, mai nepăsătoare. In acelaşi timp, această sensibilitate lucrează in mine ca artistă"

Marina Voica interpretă

×
Subiecte în articol: calendar