x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Mihaela Nicola

Astăzi e ziua ta, Mihaela Nicola

de Ramona Vintila    |    28 Dec 2012   •   00:33
Astăzi e ziua ta, Mihaela Nicola
Sursa foto: Victor Ciupuliga

Lector la Universitatea de Comunicare şi Relaţii Publice SNSPA din Bucureşti, CEO al agenţiei de comunicare The Group, consul onorific al Australiei la Bucureşti, Mihaela Nicola împlineşte în prima zi a Anului Nou 45 de ani. Îi urăm “La mulţi ani!”.

“Fiecare zi e un miracol, şi rostul meu este, de fapt, doar acela de a lăsa miracolul să mi se întâmple”
“Ce trist mi se pare că femeile, după un prag, vor să-şi păstreze vârsta neştiută. E ca şi cum ai vrea să te ascunzi de oglinda propriei simţiri! Teama de ani? Ce greşit! Căci vin mereu alţii, şi ei pot fi mai generoşi, chiar şi în feluri diferite. Eu împlinesc 45. Mulţi sau puţini? Frumoşi! Tineri sau bătrâni? Maturi! Buni sau răi? Deopotrivă!

La 45 ani, înţelepciunea aproape unanimă spune  că «ceea ce-i bun a trecut deja». O contrazic şi ştiu că, pentru mine, am dreptate. Nu-i doar speranţa în faptul că va urma mai bine, mai mult, mai frumos, ci e credinţa profundă că le pot face să se întâmple. Aşa cum mi-am urmat şi ocrotit cu migală mai toate visurile, spre desăvârşita lor împlinire.

Cumva da, mă pregăteam pentru mari încheieri şi descopăr surprinsă, cu plăcere, că păşesc dezinvolt către noi începuturi, de fapt. Mi s-a părut mereu că fiecare zi e un miracol, şi rostul meu este, de fapt, doar acela de a lăsa miracolul să mi se întâmple. Invit, aşadar, gândurile cititorului să se aştearnă la visuri; ele, ba da, se pot întâmpla doar pentru că le vrei îndeajuns, aievea, pentru tine.  Şi pentru că le ajuţi cu răbdare.

Norocul este personaj principal în scenariul destinului meu. Eu i-am adăugat doar coerenţă. Şi farmec. Şi îl distribui generos celor din jurul meu. Aşa mărturisesc ei, că sunt contagioase energia mea, efervescenţa şi siguranţa paşilor către mâine. Aşa ştiu şi eu, că împlinirile vin şi doar din convingerea că ele vor veni. Anul din urmă a fost rodnic şi parfumat, a adus triumf repetat, copleşitor chiar şi pentru regizorul din mine, care retuşa mereu la înfrumuseţarea detaliilor din scenariu. Tot anul trecut a vindecat răni, a amnistiat vinovăţii şi mi-a readus sentimentul libertăţii. A spulberat constrângeri şi a pedepsit impostura. Mai presus de toate însă, anul trecut mi-a îmbogăţit viaţa cu o minte frumoasă a unui om special. Poţi cere mai mult unei convenţii de 365 de zile? Desigur… Aştept febril anul cel nou în care păşesc. Avea dreptate Bernard Shaw, viaţa este un şir de nebunii inspirate, greutatea constă doar în a le alege pe cele demne de a fi făcute. Aşadar, pentru 2013 îmi doresc… inspiraţie. Şi discernământ!”

×
Subiecte în articol: Mihaela Nicola