x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Mihai Constantinescu!

Astăzi e ziua ta... Mihai Constantinescu!

de Ramona Vintila    |    04 Ian 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Mihai Constantinescu!
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Anul ce tocmai s-a încheiat a împlinit 40 de ani de carieră, oferind publicului un spectacol deosebit. Îndrăgitul interpret şi compozitor Mihai Constantinescu îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".



"Ţin neapărat să-mi adun foarte multe dintre piesele mele care încă există, pe altele să le refac şi să scot un snop cam de 50 de cântece poate chiar prin voi, cei de la Jurnalul Naţional. Vreau să le fac să fie auzite de marele public, pentru că este mare păcat de prea multe cântece frumoase să moară aşa... nevinovate!

Nu-mi vine să cred că au trecut atât de mulţi ani... dar, şi că vrem, şi că nu vrem, timpul trece! Se pare că în ultimii 20 de ani timpul a trecut mult mai repede decât mi-aş fi imaginat şi sunt puţin supărat pe el, fiindcă a trecut într-un ritm accelerat ca... acceleratul printr-o gară. A trecut, se îndepărtează şi nu mai rămâne nimic. Cam aşa e şi cu viaţa noastră. De asta întotdeauna am făcut apel la o altă formă de gândire şi de judecată. Atât timp cât suntem nişte pasageri dintr-o gară în altă gară, de ce nu am încerca să facem mult mai mult bine cât poposim aici? Cred că tot ceea se întâmplă cu noi în această lume este un... pupat. Este un pupat şi apoi la revedere.

Sunt foarte mulţumit de tot ceea ce am făcut, nu am crezut niciodată că voi face tot ceea ce am făcut, mă felicit pentru tenacitate şi muncă, pentru că am muncit foarte mult. Ceea ce mi-a dat un plus de bine... m-a făcut să fiu luminos şi să găsesc varianta de a mă lupta nu cu restul lumii, ci eu cu mine.

Cele mai frumoase amintiri... Se întâmpla în copilărie. Am fost doi campioni: un copil şi un cal. M-am străduit să fac din acel cal, care practic era sortit a fi un biet animal care trage o căruţă... am reuşit cu blândeţe, bunătate şi cu enorm de multă dragoste, cu enormă speranţă că într-o zi vom reuşi să facem ceva. Ziua aceea s-a împlinit şi am făcut ceva. A fost un punct extraordinar în viaţa mea, din care am reuşit să extrag o pildă. Apoi, n-am crezut că voi fi capabil să scriu atât de multe cântece şi atât de multe texte...

Când le reascult azi, parcă nu-mi vine să cred că eu le-am făcut. M-am luptat întotdeauna ca oamenii din jurul meu să gândească mai bine, să fie mai buni. Am reuşit, n-am reuşit... Niciodată nu mi-a părut rău că am încercat.

Iubesc aceleaşi lucuri... M-am născut ciudat... ca un cal liber, acesta a fost sentimentul pe care l-am avut... că sunt o fiinţă liberă. Calul este expresia libertăţii, aşa cum te uiţi într-un film şi vezi cât se bucură de libertate, nu-i poţi obliga să fie lângă tine... Stau lângă tine doar atunci când vor ei. Mi-am imaginat că viaţa mea trebuie să se desfăşoare într-un cadru liber... Nu cu ideea de a deranja pe cineva...
Mi-e foarte dor de mama şi de tatăl meu.
Mi-ar plăcea să mai fie lângă mine... Să le arăt şi să le pot spune despre tot ce am făcut în viaţă şi să le mulţumesc pentru faptul că am primit de la ei o viaţă, că tot ceea ce m-au învăţat nu a fost degeaba."

×
Subiecte în articol: calendar