x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Mihai Gâdea!

Astăzi e ziua ta... Mihai Gâdea!

de Ramona Vintila    |    09 Ian 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Mihai Gâdea!
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul foto

Numele său nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare... La doar 33 de ani, pe care îi împlineşte mâine, Mihai Gâdea este directorul televiziunii Antena 2 şi realizatorul bine cunoscutei emisiuni "Sinteza zilei". Îi urăm "La mulţi ani!".



"Unul dintre cei mai înverşunaţi inamici ai mei, cu care mă confrunt zilnic, este timpul, secundele nu sunt suficient de «elastice» ca să cuprindă tot ce aş avea de făcut. Iar ziua de naştere este încă un prilej să-mi reamintesc că, indiferent de voinţa mea, el, timpul, iese învingător. Drept pentru care, această zi de week-end va fi ca oricare alta, o voi petrece alături de familie şi de cei câţiva prieteni.

În ceea ce priveşte planurile pe termen lung, prefer să-l amintesc pe cel legat de Antena 2, televiziunea pe care am lansat-o în urmă cu doi ani şi jumătate, un proiect în care am investit şi mult timp, că tot vorbeam de asta, şi sentimente şi încredere şi care îmi aduce mari satisfacţii. În televiziune, având în vedere numărul mare de posturi tv este din ce în ce mai greu să te afirmi în faţa concurenţei, să vorbeşti de creştere de audienţă. Ei bine, Antena 2 creşte.

Şi asta mă face şi mândru şi fericit pentru că, am mai spus asta, atunci când am fost numit director, nu aveam habar despre ce înseamnă bugete, investiţii, ce presupune întocmirea unei grile. Aveam şi am încă un fler în ceea ce priveşte oamenii, iar la Antena 2 am ales o echipă care şi-ar da şi sufletul să fie totul bine, aşa că nu greşesc deloc când spun că Antena 2 este o televiziune cu suflet. Sau televiziunea cu suflet.
Sunt un om care iubeşte să muncească în televiziune, dar nu se împacă cu notorietatea. Indiferent de domeniul în care aş fi profesat, aş fi muncit cu pasiune. Cele mai importante lucruri pe care le-am învăţat de-a lungul carierei mele... Am învăţat să rămân eu, să fiu credincios principiilor în care am fost crescut.
Adeseori, îmi amintesc de Octavian Paler. Fiecare oră petrecută cu domnia-sa a însemnat un curs despre demnitate, moralitate, înţelepciune, modestie. Cel mai neplăcut moment a fost acela în care a trebuit să intru în platou singur...
Privind în urmă şi înainte... Văd o luminiţă. Glumesc. O secundă poate fi hotărâtoare în viaţa unui om, în bine sau în rău. Pot doar să sper că vom fi sănătoşi şi vom avea realizări de care vom fi mândri peste ani. Mi s-au oferit mereu şanse, de a putea alege între drumuri cu perspective absolut interesante. La una dintre aceste răscruci, aş fi putut alege să plec în străinătate şi, de altfel, sunt singurul din familia mea care a ales să rămână în ţară. Apoi, indiferent ce aş alege ca profesie, cu siguranţă va fi vorba de un domeniu care să mă pasioneze. Aş fi căsătorit, ca şi acum, cu o femeie pe care o iubesc şi o respect. Şi m-aş naşte ori de câte ori este nevoie pentru a reafirma că oricine poate muta munţii din loc dacă are credinţă cât un grăunte de muştar.
Îmi povestea un prieten, cu mult entuziasm, dar şi cu amar în glas, despre frumuseţile unei ţări europene. Spunea, pentru a face comparaţie între acea ţară şi România, că «parcă au alt Dumnezeu». Îmi doresc să trăiesc timpurile în care românii vor avea motive să zâmbească, să scape de chinuitoarea grijă a zilei de mâine, să se bucure de un concert şi de o mâncare bună la restaurant.
Cel mai frumos eveniment din viaţa unui om este acela în care devine părinte.
Cu excepţia acestui moment memorabil, copleşitor, care se detaşează prin intensitatea
şi diversitatea sentimentelor de orice altceva, au existat nenumărate alte amintiri frumoase, la care au participat oameni importanţi şi apropiaţi mie, n-aş vrea să alcătuiesc un top, toate amintirile mele cu oamenii pe care-i iubesc sunt la fel de preţioase. Mi-aş fi dorit să pot afirma că îi iubesc la fel pe prieteni şi pe adversari. Pot spune doar că pe cei din urmă îi respect. În rest... Mi-e dor de zilele în care eram copil."

×
Subiecte în articol: calendar