x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mihai Tănăsescu

Astăzi e ziua ta: Mihai Tănăsescu

10 Ian 2012   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Mihai Tănăsescu

Reprezentantul Ro­ma­ni­ei la FMI, Mihai Ta­na­sescu, implineste as­tazi 56 de ani. La multi ani!

'Sunt un om care, asemenea altora, tra­ies­te aceste vremuri cu mul­ta intensitate, cu bu­cu­rii, dezamagiri, dar mai ales cu speranta ca ele vor fi mai bune si mai luminoase. Cred cu tarie ca ceea ce se intampla azi in lu­me reprezinta un sfarsit de ciclu economic, dar si un nou inceput, cu valori mai sustenabile si cu reguli care sa duca la o lume mai echilibrata, mai putin tensionata. Ca economist, cred ca aceasta perioada este cea mai im­por­tanta din istoria noastra recenta, fiindca ne da posibilitatea sa putem schimba, in sensul bun, sa fim mai economi, mai eficienti si mai uniti, ceea ce ne va conduce la un mod de viata mai echilibrat si structurat.

Profesio­nal, Mihai Tanasescu incearca de aici, de la Washington, sa-si aduca aportul la deciziile importante ale FMI, de a combate aceasta criza de «incredere» in lume. Nu numai indicatorii financiari trebuiesc imbu­na­ta­titi, dar mai ales trebuie sa ne im­bu­na­tatim modul de a vedea lumea, sa fim mai solidari, mai increzatori in noi insine si, mai ales, sa fim con­sti­enti de faptul ca lumea de azi are ne­voie de mai mare umanitate si res­pect. Este o lume in plina schimbare, cu provocari noi dar si cu sentimentul ca acestea vor duce la o im­bu­na­ta­tire a vietilor noastre.

Intotdeauna am considerat ca cel mai important lucru despre un om este sa-l cunosti atunci cand este mai greu, sa vezi cum reactioneaza, sa-l descoperi atunci cand are nevoie. De aceea cred ca ma pot considera norocos fiindca am avut intotdeauna in jurul meu familia si prietenii care, atunci cand am avut nevoie, au fost alaturi de mine si mi-au dat o mana de ajutor. Si le multumesc tuturor pe aceasta cale. Poate ca aceasta lectie de viata m-a facut sa fiu mai bun, mai ingaduitor si mai tolerant fata de cei care au incercat sa ma doboare sau sa-mi faca un rau.

Aceasta ma determina sa pot spune ca numai incre­derea in oameni, in calitatile lor m-a facut intotdeauna mai puternic, mai echilibrat si mai raspunzator la provocarile la care am fost incercat.

Ziua de nastere este un prilej de bucurie (chiar daca mai imbatranim), de aceea cel mai frumos cadou pentru mine il reprezinta faptul ca o am intotdeauna alaturi de mine pe sotia mea si, chiar daca foarte departe, pe copii mei. Este o zi in care ma bucur alaturi de ei si care cu siguranta vor incerca sa-mi faca multe surprize (abia astept sa gust din mancarea mea preferata, limba cu masline, cand ajung acasa, dupa o zi plina de sedinte si de intalniri).

As vrea sa stiti ca sunt un optimist incurabil, un om care crede in idei noi, increzator si pasionat de mun­ca pe care o face, un om care munceste 10-12 ore pe zi si care are o dorinta puternica de a impartasi cu semenii sai toate noutatile timpului.
Nu pot sa inchei fara sa urez si celorlalti Capricorni un an bun cu sanatate si impliniri, un an care sa ne aduca mai multa incredere in noi, sa privim cu speranta si putere in viitorul nostru. Chiar daca azi suntem mai putini optimisti (chair pesimisti de ziua de maine), trebuie sa avem o atitudine pozi­tiva sa credem ca prin ceea ce facem, ce gandim, ce planuri de viitor avem, maine va fi mai bine. La multi ani! tuturor celor care s-au nascut azi, 11 ianuarie!'

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...