x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mircea Maliţa

Astăzi e ziua ta: Mircea Maliţa

21 Feb 2012   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Mircea Maliţa

Academician, matematician, diplomat, scriitor, profesor... Un roman care a facut istorie. Mircea Malita a implinit 85 de ani. Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!"

"Cei care naufragiaza au obiceiul sa arunce o sticla in mare cu un mesaj. Poate l-o citi cineva"
"Zilele sunt albe, negre sau cenusii. Depinde de ce bila scoti din palarie. In cele albe, scrii cinci pagini. Cu aniversare sau nu, regulile raman aceleasi. Traim o vreme a transparentei, unde sunt putine lucruri de ascuns. Patronul meu de nume, eu fiind botezat Augustin, iubea Confesiunile si-l urmez. Povestesc la nesfarsit ceea ce mi s-a intamplat in viata. Ca peste tot in lume, oamenii de cultura scriu sau produc arta. Trecutul le este o generoasa sursa de inspiratie, iar viitorul este si mai provocator. Prezentul e prea scurt ca sa ajute la ceva. Maine dimineata ne vom afla in viitor.

Tinerele generatii as vrea sa stie ca cei care naufragiaza au obiceiul sa arunce o sticla in mare cu un mesaj. Poate l-o citi cineva. Nu sunt interesat ca numele meu sa dainuie, dar sper ca mesajul sa fie descifrat cu folos de acum inainte.

Sper intr-o lume mai buna si cu vesti placute pe ecrane. Poate va exista mai putin stres si se vor comite erori mai inofensive. As vrea sa nu fie nici un conflict mare, iar cele mici sa se potoleasca. Descartes, autorul faimosului dicton: «Cuget deci exist» ar fi putut sa zica: «Invat deci exist». Este minunat sa traiesti si sa inveti cat mai mult."

×
Subiecte în articol: mircea maliţa