x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Multipla campioană olimpică, mondială şi europeană de gimnastică, legendă a acestui sport, Nadia Comăneci împlineşte astăzi 52 de ani. La mulţi ani!

Multipla campioană olimpică, mondială şi europeană de gimnastică, legendă a acestui sport, Nadia Comăneci împlineşte astăzi 52 de ani. La mulţi ani!

12 Noi 2013   •   00:02
Multipla campioană olimpică, mondială şi europeană de gimnastică, legendă a acestui sport, Nadia Comăneci împlineşte astăzi 52 de ani. La mulţi ani!

Multipla campioană olimpică, mondială şi europeană de gimnastică, legendă a acestui sport, Nadia Comăneci împlineşte astăzi 52 de ani. La mulţi ani!

Mă bucur când oamenii îmi spun că i-am inspirat
“Doar într-o lume în care încercăm cu toţii să oferim putem construi o viaţă mai bună pentru noi şi copiii noştri”
“În jurul meu lumea evoluează, am evoluat şi eu. Accept acest joc al vieţii. Îmi păstrez spiritul tânăr, mă implic în viaţa profesională şi socială şi nu uit de viaţa de familie.
Am avut marea şansă să mă implic, încă de mic copil, în activităţi care mi-au făcut plăcere şi pe care le-am făcut cu pasiune. Activitatea sportivă rămâne pentru mine o mare dragoste, un magnet de care nu mă pot despărţi, activitate care îmi oferă momente unice, momente de o puternică încărcătură emoţională, indiferent că mă aflu la Olimpiadă trăind fiecare clipă din evoluţia gimnastelor sau sunt într-o sală de sport şi văd mişcările unui copil care vrea să ajungă ca Năstase, ca Hagi sau ca un alt mare sportiv care îi este idol. Eu m-am împlinit prin sport, am muncit mult şi mi-am pus mereu o ţintă ridicată, am concurat mai întâi cu mine, am încercat să mă autodepăşesc. Mă bucur să văd că sportivii de azi nu uită aceste lucruri. Sunt echipamente mai bune, regulamente modificate, săli de antrenament mult mai dotate. Sportivii se implică total, dăruiesc mult pentru a obţine performanţă.
Nu am fost niciodată dezamăgită de sport, de valorile sportive, acestea au dăinuit timpurilor şi s-au întărit. Acestea m-au ghidat în viaţă, am muncit mereu pentru ce îmi doresc, sunt cinstită cu mine şi cu cei din jurul meu, cred în oameni şi în puterea lor de a face lucruri minunate, am fost ajutată şi ajut la rândul meu, sunt capabilă să accept înfrângerea şi să muncesc pentru a ajunge unde mi-am propus, să accept când cineva este mai bun decât mine şi să-l respect pentru acest lucru.
Trăiesc în prezent, îmi planific viitorul şi îmi găsesc resursele în trecut. Sunt suma experienţelor trăite, a momentelor de glorie, a momentelor de cumpănă din viaţa mea, a momentelor în care am fost aplaudată, a momentelor în care am dezamăgit. Am mulţi prieteni şi mă bucur când oamenii îmi spun că i-am inspirat, că sunt un model pentru ei, că au încredere în mine. Toate acestea şi multe altele mă alimentează şi mă fac să merg mai departe, să încerc să fac lucruri bune pentru cei din jurul meu, pentru cei dragi şi pentru lumea sportului.
Lumea a evoluat, a evoluat în bine, oamenii au înţeles că pot fi mai buni, că pentru a le fi lor bine trebuie să facă bine, că doar într-o lume în care încercăm cu toţii să oferim putem construi o viaţă mai bună pentru noi şi copiii noştri. Am evoluat şi eu, privesc viaţa cu maturitate şi bucurie, iubesc oamenii, sunt şi voi rămâne un spirit tânăr.”
_________________________________________

Citiţi şi:
"Greşeam exerciţiile mai mult în vis, decât în realitate"

"Nimeni nu cobora din cer să mă atingă cu bagheta magică"

"Nu aveam nimic din ce-şi imagina lumea"

"Ar fi fost foarte greu să am fată. Ar fi comparat-o cu mine"


×
Subiecte în articol: Nadia Comaneci interviu nadia comaneci