x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Octavian Morariu

Astăzi e ziua ta, Octavian Morariu

07 Aug 2013   •   03:12
Astăzi e ziua ta, Octavian Morariu
Sursa foto: Silviu Matei/Mediafax

Octavian Morariu a trecut cu bine şi ultima etapă de selecţie CIO şi e aproape sigur de alegerea în forul olimpic internaţional! Totul va fi oficializat luna viitoare, la Buenos Aires. Succesul reprezintă un mare plus pentru sportul românesc şi vine după ce preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a fost ales în luna iulie şef al Federaţiei Europene de Rugby.
Aflat la al treilea mandat în fruntea COSR, Morariu are meritul că a adus în România Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiţia fiind organizată în luna februarie a acestui an în judeţul Braşov. Ţara noastră a dovedit că este capabilă să găzduiască întreceri de mare anvergură, următoarea ţintă fiind ca federaţiile de specialitate să primească mai multă încredere din partea forurilor internaţionale.

“Nu am nici un regret major”

Preşedintele COSR împlineşte astăzi 52 de ani şi este cu gândul la următoarele două ediţii ale Jocurilor Olimpice: Soci 2014 şi Rio de Janeiro 2016. Până acolo mai este cale lungă, însă procesul de pregătire sportivă necesită atenţie la fiecare pas. “Octavian Morariu este o personalitate complexă, cu ascendenţi la fel de celebri în lumea sportului şi în lumea academică. Tatăl său, Viorel Morariu, a fost căpitanul echipei naţionale de rugby, fiind şi cercetător ştiinţific. Personalitate marcantă în lumea mondială a balonului oval, Viorel Morariu i-a insuflat fiului său această dragoste. Octavian a mai trecut însă prin handbal, atletism sau chiar patinaj artistic.
A cunoscut consacrarea pe arenele cu buturi, fiind unul din cei mai buni jucători români din istorie. Internaţional, evoluând cu precădere în posturi de linia a treia, s-a transferat în Franţa fiind selecţionat şi în celebra Barbarians.
“Nu am nici un regret major, în afara celui că nu stau suficient de mult timp cu familia. Dezamăgiri am câteva, vizavi de persoane pe care le-am ajutat în viaţă, dar aceasta nu mi s-a întâmplat numai mie. Am trecut însă peste ele, nu sunt o fire ranchiunoasă. Sigur am făcut şi greşeli, mai mari sau mai mici. Mi le-am asumat. Regret sincer însă dacă greşelile mele au produs neplăceri altora”, spune preşedintele COSR în revista Q-Magazine. Octavian Morariu îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

×
Subiecte în articol: octavian morariu