x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta ... Ovidiu Lipan Tandarica

Astazi e ziua ta ... Ovidiu Lipan Tandarica

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    31 Ian 2007   •   00:00
Astazi e ziua ta ... Ovidiu Lipan Tandarica

"Cautarea vesnica duce la ratacire"

A fost cotat drept cel mai bun baterist roman al tuturor timpurilor. Este un optimist si face tot posibilul sa existe armonie in jurul sau. Spune ca pentru el timpul inseamna vesnica batalie intre bine si rau. Ovidiu Lipan Tandarica isi aniverseaza astazi ziua de nastere.

"Cred ca fiecare nou inceput ma incita din ce in ce mai tare. De aceea incerc sa pun capat proiectelor cat se poate de repede pentru a ma apuca de ceva nou. Sunt intotdeauna un intreprinzator in muzica. Las lucrurile sa curga de la sine, pentru ca ar fi culmea incapatanarii sa-mi pun dorinte si sa-l fac pe Dumnezeu sa rada. Nu vreau sa daram munti, sa ies in fata cu orice pret, pentru ca sublimul este foarte aproape de ridicol. Incerc sa fiu cat mai firesc si cred ca asta ma mentine. Lucrez la un single care sper sa apara pe piata cat mai curand. Este o muzica mai tinereasca, mai proaspata. Urmatorul proiect este un eveniment pe care mi l-am propus de multa vreme. Imi doresc sa fac un spectacol de sunet si lumina care se numeste «Lumina pacii» cu un text in latina. Este o lucrare a mea in care voi introduce acest simbol getic, lumina pacii.

Am avut foarte multe incercari in viata si de fiecare data le-am dovedit. De fiecare data a trebuit sa o iau de la inceput. Cred ca revenirea in Romania a fost cea mai grea, pentru ca nu mai aveam pe nimeni si a trebuit sa o iau de la capat in tara mea. Voiam neaparat sa ma intorc si cred ca am prins momentul cel mai frumos. Daca nu as fi avut perioada aceasta de tranzitie a Romaniei, cred ca as fi regretat toata viata.

Un nou inceput il reprezinta pentru mine si trupa Phoenix. Este o bucata din mine dupa atat timp. Imi sunt si prieteni, si colegi. Necantand des impreuna ni se face dor sa fim laolalta. Cred ca asta ne si tine. Daca am fi stat tot timpul in aceeasi sala de repetitii, poate ca nu ar fi fost asa. De altfel, numele trupei Phoenix este predestinat. Se pare ca de fiecare data renastem intr-o forma sau alta. Totdeauna trebuie sa o luam de la inceput.

Cred ca una dintre marile realizari ale vietii mele este ca am stiut sa fiu modest. Am stiut sa traiesc cu picioarele pe pamant si am avut o legatura spirituala tot timpul. Simti ca traiesti atunci cand nebunia o reduci la un sambure de unde poti sa o apuci. Cautarea vesnica duce la ratacire. Daca as avea posibilitatea sa dau timpul inapoi, cred ca as invata mai mult femeia si omul, in general. Cred ca aici avem noi mari probleme, pentru ca exista niste tabloide in care ne invartim si ne dam seama tarziu ca am ales, de fapt, acelasi lucru. Fugim de un lucru si il alegem pe altul la fel. As incerca sa fiu mai divers.

Cred ca fiecare an ne invata ceva nou si trebuie sa stim sa fim deschisi, sa ascultam si sa invatam de la fiecare an care vine."
Mandrie
"Cea mai mare realizare a mea este fiul meu. Am un baiat de 17 ani pe care il iubesc la nebunie. A fost la Scoala de Muzica de la 5 ani. Acum cateva zile a avut primul lui concert. El traieste in Germania"
  • Ovidiu Lipan Tandarica, tobosar
  • ×
    Subiecte în articol: calendar cred