x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Paula Seling

Astăzi e ziua ta... Paula Seling

de Ramona Vintila    |    24 Dec 2008   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Paula Seling

"Nu pot să nu mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce mi-a dăruit, pentru viaţa pe care a ales-o pentru mine.Sunt recunoscătoare şi fericită şi sper să fac ceea ce mi-a fost scris cu cât mai multă pricepere…", ne-a mărturisit artista. Paula Seling împlineşte mâine 30 de ani. La mulţi ani!



"În preajma Sărbătorilor batem ţara în lung şi-n lat ca să cântăm şi, sperăm noi, încântăm cât mai mulţi oameni cu spectacolele noastre. Este o perioadă foarte dragă mie, pentru că oamenii au foarte mare disponibilitate pentru mesaje calde, pentru cântece de dragoste, pentru familie, prieteni şi oamenii dragi din viaţa lor, ceea ce înseamnă că ascultă şi cântecele mele cu mai mare atenţie. Iubesc să cânt despre Sărbători, despre Naşterea Domnului. Îmi plac foarte mult colindele şi cântecele sfinte şi cred că am o aplecare mai specială asupra lor. Anul care vine aş vrea să mă surprindă la fel cum a făcut-o şi anul ce tocmai se încheie, pentru că am constatat că totdeauna Dumnezeu ştie mult mai bine ce e bine pentru tine decât tu însuţi. Aşa că, pentru anul care vine, îmi doresc să pot să cânt mult şi multor oameni, să am inspiraţie, să compun mult. Restul depinde de Cel de Sus. Am ales să cânt când aveam 17 ani, însă am început să dedic totul muzicii mele destul de recent, când am înţeles că nu aş putea să exist fără să cânt, şi asta cred că a venit o dată cu maturizarea. Am avut norocul să fiu surprinsă de întâmplare. Nu aş fi crezut, atunci când m-am apucat de cântat, că drumul meu va fi acesta şi de aceea am şi fost plăcut surprinsă de drumul pe care l-am urmat. Un artist nu «trebuie» să fie mereu «pe podium», de fapt mulţi pictori sau compozitori au fost apreciaţi doar când s-au stins din viaţă, neapucând să se bucure de succesul operelor lor, lucru care, din păcate, se întâmplă şi în zilele noastre. Un artist urmăreşte întotdeauna mesajul, face abstracţie de regulile comerţului şi foloseşte propria persoană în slujba artei sale. Un artist este un creator şi este complet dedicat creaţiilor sale.

El nu apucă, aproape niciodată, să fie mulţumit de sine însuşi, realizează că nu-şi este suficient, şi din această cauză este mereu nemulţumit de sine. Nu ştiu în ce măsură definiţia artistului, în accepţiunea mea, se apropie de cea general acceptată în ziua de azi. Mai pot spune că un atribut necesar unui artist este sinceritatea faţă de el însuşi şi faţă de publicul său. Sunt momente în care sunt mulţumită de felul în care fac ceea ce fac, pentru că primesc răspunsul la întrebările mele prin cuvintele şi privirile publicului de la concerte, şi am momente în care sunt supărată pe mine însămi, pentru că îmi spun că circumstanţele şi întâmplarea nu au voie să îmi modifice prestaţia scenică şi apariţiile. De ziua mea îmi doresc să fiu înţeleaptă, să cânt frumos, să ascult oamenii şi să cânt despre ei."

×
Subiecte în articol: calendar