x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Paula Seling!

Astăzi e ziua ta... Paula Seling!

23 Dec 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Paula Seling!

"Aşa mă văd mereu: cântând" În prima zi de Crăciun apreciata interpretă Paula Seling va împlini 31 de ani. Îi urăm "La mulţi ani!".



"Dacă aş avea aceiaşi părinţi şi soţ, dacă aş avea aceeaşi dragoste de muzică, dacă aş putea să cânt, dacă aş fi urmat o şcoală de muzică, dacă aş avea aceiaşi socri, aceiaşi familie, prieteni... Dacă şi numai dacă toate acestea s-ar întâmpla, mi-ar plăcea să trăiesc în Franţa sau în Grecia, neapărat într-o căsuţă cu vedere la mare şi cu mulţi kilometri de plajă pustie în jur. Dacă ar fi măcar o condiţie neîndeplinită din toate astea, atunci aş vrea să mă mai nasc încă o dată în aceleaşi locuri, doar cu mintea de acum. Să vorbim şi despre greşelile pe care nu le-aş repeta? Dacă nu am face greşeli, nu am învăţa... Până la urmă suntem cu toţii suma lucrurilor pe care le-am făcut... Dacă nu ar fi fost şi greşeli, nu ai fi tras învăţăminte din ele şi poate le-ai fi făcut mai târziu, cu un impact mai mare pentru conştiinţă... Nu ştiu... Poate că aş fi avut mai multă înţelegere pentru oamenii care fac rău doar pentru că pot...

UN VIS CULES...

Am învăţat că în fiecare lucru există un motiv, o consecinţă şi o parte bună. De aceea, când lucrurile nu se întâmplă cum aş dori, mă gândesc că există un motiv. Nu mă las dezamăgită, asta ar însemna să mă dau bătută. Şi întotdeauna se mai poate face ceva. Cât eşti sănătos, poţi să aştepţi şi în timpul ăsta să «lucrezi» la visul tău. Am învăţat că vocea, cântecele, arta ta, nu-ţi aparţin şi nu le faci pentru tine, ci pentru oamenii care te ascultă. Dacă pierzi asta din vedere, s-ar putea să te trezeşti pe alt drum decât cel care ţi-e rezervat. Şi în urmă şi în viitor se vede... mult cântec. Eu aşa mă văd mereu: cântând. De aceea, încerc să am cât mai mare grijă de mine şi de gâtul meu. Nu-mi mai fac planuri de mult timp, iar dacă visez, o fac fără să îmi leg viaţa, existenţa, de visul acela. E bine că Dumnezeu te fereşte uneori de ce îţi doreşti, pentru că dacă ai primi tot, nu ţi-ar fi prea bine...

«DE-AŞ PUTEA ÎNTOARCE TIMPUL...».
Mi-aş dori să retrăiesc oricare trei momente frumoase din copilărie. M-aş întoarce la vremea când mai trăiau străbunica şi cei doi bunici: tatăl mamei mele şi tatăl tatălui meu. Era o lume de basm fiecare clipă petrecută la bunici! Mi-e dor de vremurile inocenţei. De viitor, când era necunoscut şi îndepărtat, când visam la cum va fi când voi fi mare.

UN TOP AL... AMINTIRILOR

Sunt multe împliniri care mi-au rămas aproape de suflet... Trofeul Cerbul de aur 2002, lansarea primului meu album în totalitate compus de mine, pe versurile şi orchestraţiile mele: «Culeg vise» şi lansarea lui cu propria casă de producţie. Duetul cu Al Bano, Duetul cu Iris (Lasă-mi-te), întâlnirea cu Chick Corea sau cea cu Joan Baez, turneele în Statele Unite şi Canada, întâlnirea cu Beyonce, prezenţa mea în juriu la Cerbul de Aur 2009..."

×
Subiecte în articol: calendar