x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Prof. dr Cristian Didilescu

"Astăzi e ziua ta..." - Prof. dr Cristian Didilescu

07 Dec 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." - Prof. dr Cristian Didilescu

A fost aproape zece ani director-adjunct medical la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" şi o perioadă similară coordonator al activităţii antituberculoase in Bucureşti.

A fost aproape zece ani director-adjunct medical la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" şi o perioadă similară coordonator al activităţii antituberculoase in Bucureşti. In prezent, este purtătorul de cuvănt al Societăţii Romăne de Pneumologie şi coordonator al Secţiunii de combatere a fumatului. Prof. dr Cristian Didilescu işi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere.

"Activitatea mea in pneumologie a fost destul de variată. Primii 25 de ani au fost marcaţi de activitatea clinică şi bronhologie, eu avănd şi competenţă de bronholog. Din 1990, am fost incadrat in Institut, activitatea mea desfăşurăndu-se pe asistenţă medicală de ambulator şi pe activităţi de cercetare care au imbrăcat teme variate, dar in principal pe problemele de activitate antituberculoase. Dacă aş avea posibilitatea să optez din nou, tot pentru pneumologie aş opta. Aş alege tot acest domeniu pentru că are o deschidere largă, imbracă varii aspecte, de la cele legate de depistare la cele de clinică, tratament, recuperare, profilaxie. Principiul după care m-am călăuzit in meserie a fost menţinerea unui nivel de cunoştinţe in pas cu progresul achiziţiilor ştiinţifice in domeniu, cinstea, apropierea sufletească de bolnavi.

O realizare de care sunt foarte măndru este premiul «Gheorghe Marinescu» al Academiei Romăne, in 1990, pentru volumul «Sindroamele respiratorii post-tuberculoase». De asemenea, sunt foarte mulţumit pentru faptul că şi acolo unde am lucrat in prima jumătate a carierei medicale, in judeţul Constanţa, ca şi in cadrul activităţii din Bucureşti, in care am indeplinit şi funcţii de conducere, aproape zece ani director-adjunct medical la Institutul de Pneumologie «Marius Nasta», o perioadă similară coordonator al activităţii antituberculoase in Bucureşti, am colaborat foarte bine cu toate categoriile implicate in această activitate. Ultima perioadă a activităţii mele coincide cu imbunătăţiri efective ale logisticii, ale capacităţii de percepţie a celorlalţi factori de decizie şi chiar confraţi din alte specialităţi că noi suntem specialişti in toate bolile aparatului respirator şi nu numai in tuberculoză, cum din păcate pănă recent destul de mulţi ne considerau. Consider ca neimplinire faptul că aş fi putut să fac ceva mai mult pentru problemele medico-sociale ale celor necăjiţi. Cred că puteam face mai mult, avănd in vedere prerogativele pe care le-am avut. Lovindu-mă de anumite inerţii, am aşteptat ca timpul să le rezolve şi nu le-a rezolvat decăt parţial.

Imi doresc să pot să asist la obţinerea de titlu de doctor in medicină a cel puţin incă patru doctoranzi din cei mulţi pe care ii am, pănă acum reuşind să coordonez opt teze de doctorat care s-au soldat după susţinerea lor cu titluri de doctor in medicină."

×
Subiecte în articol: calendar