x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." Radu Terinte

"Astăzi e ziua ta..." Radu Terinte

de Ramona Vintila    |    17 Oct 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." Radu Terinte
Sursa foto: CONSTANTIN CIOBOATA/

"Pentru a ajunge chirurg am muncit enorm! Părinţii mei nu aveau «pedigree medical». A trebuit să compensez acest neajuns printr-o muncă extraordinară", mărturiseşte Radu Terinte. Astăzi implineşte 44 de ani.



"Pentru a ajunge chirurg am muncit enorm! Părinţii mei nu aveau «pedigree medical». A trebuit să compensez acest neajuns printr-o muncă extraordinară", mărturiseşte Radu Terinte. Astăzi implineşte 44 de ani.


"Trecerea timpului aduce inţelepciune"

"Senatorul Radu Terinte este fericit că Dumnezeu a aranjat in aşa fel lucrurile incăt in aceeaşi zi şi aceeaşi lună, 17 octombrie, să se fi născut şi fiica sa Ruxandra, care implineşte astăzi 6 ani. Este evident pentru mine că ziua Ruxandrei, comoara mea cea mai de preţ, este mai importantă pentru mine decăt sărbătorirea implinirii celor 44 de ani ai mei. Mă consider un om care a militat permanent pentru invăţătură, autoeducaţie, muncă pentru a te forma ca profesionist, dar nu in ultimul rănd sunt un om practic, care a invăţat de la părinţi şi bunici să respecte munca de «pălmaşÂ». Ştiu la fel de bine să fac agricultură, să fiu lemnar, electrician şi nu in cele din urmă să fiu un bucătar bun.

Medicina, mai ales chirurgia, a fost visul meu de mic, incă de pe vremea cănd mulţi colegi ai mei doreau să devină cosmonauţi sau agenţi secreţi. Medicina este o artă nobilă, iţi dă o incredere şi o putere excepţională, practic, viaţa unui năpăstuit este in măna ta. Nu vă puteţi imagina ce senzaţie de bucurie poţi avea atunci cănd un pacient părăseşte spitalul vindecat, şi ce privire de dragoste şi incredere in viitor are in ochi atunci cănd iţi strănge măna la plecare. E sublim!

Toată viaţa m-am călăuzit după principiul increderii depline in sine. Sunt convins că voinţa clară, dublată de muncă şi fair-play, poate să te conducă spre implinire, spre senzaţia plăcută că te-ai realizat.

Trecerea timpului aduce multă inţelepciune! Ca şi chirurg, in primii zece ani am INVaŢAT CUM Sa OPEREZ. Am trecut această perioadă. In următorii zece ani inveţi CE Sa OPEREZI, pentru ca in ultimii ani să inveţi CE Sa NU OPEREZI. In medicină se poate face performanţă in Romănia! Romănii au făcut şi vor face performanţă in Romănia! Vă dau doar căteva nume: Ana Aslan, Dan Gavriliu, Nicolae Păulescu, Ion Juvara, Vladimir Butureanu, Agripa Ionescu şi, mai nou, Irinel Popescu, Cristian Dragomir, Pop D. Popa.

Acum, privind in urmă, poate ar fi trebuit să fiu mai puţin colegial cu cei care astăzi mă lovesc, să nu-i sprijin necondiţionat, aşa cum am făcut-o, dar cred că Dumnezeu e sus şi vede! Aşa a fost să fie, sunt oameni dragi mie, care m-au dezamăgit profund şi pentru care am pus mult suflet!

Ziua de naştere va fi un remember al vremurilor trecute şi al prietenilor cu adevărat dragi! Mi-am invitat prietenii din şcoala primară şi cei adăugaţi in anii ulteriori, care mi-au fost alături ca prieteni adevăraţi, fratele meu, toţi cei dragi mie."

×
Subiecte în articol: calendar