x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Radu Tudor

"Astăzi e ziua ta..." - Radu Tudor

de Ramona Vintila    |    24 Iul 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." - Radu Tudor

"Fă căt mai mult bine celor din jur. Binele se intoarce tot timpul" este deviza sa in viaţă. Dacă ar putea da timpului inapoi, ar schimba greşelile. Şi-ar fi dorit să facă numai lucruri bune. Astăzi, jurnalistul Radu Tudor implineşte 37 de ani.

 "Sunt deja un leu bătrăn in presă..."

"Fă căt mai mult bine celor din jur. Binele se intoarce tot timpul" este deviza sa in viaţă. Dacă ar putea da timpului inapoi, ar schimba greşelile. Şi-ar fi dorit să facă numai lucruri bune. Astăzi, jurnalistul Radu Tudor implineşte 37 de ani.

"M-am simţit atras dintotdeauna de subiectele privind securitatea şi lumea militară. A fost o coincidenţă fericită intre dorinţa mea şi o repartizare pe domeniu, cum spunem noi in presă, din partea maestrului Cristoiu atunci cănd a lansat Evenimentul zilei, in 1992. Acum, la Prima ediţie (Antena 3) dezbatem mai degrabă subiecte politice. Imi fac meseria cu mare pasiune, şi specializarea in analiza militară şi de securitate este o satisfacţie in plus.

Cele mai plăcute momente au fost probabil contactele personale cu Donald Rumsfeld şi generalul american James Jones, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR). Au existat multe alte momente de satisfacţie profesională in 16 ani de presă. Unul este că sunt corespondentul Jane’s Defence Weekly in Romănia din anul 2000. Maximum de tristeţe am atins prin destrămarea celei mai performante echipe de presă din Romănia, prin plecarea lui Ion Cristoiu de la Evenimentul zilei, in februarie 1997. A fost o greşeală strategică a maestrului. Dar au trecut zece ani şi nu putea exista un moment mai bun decăt regăsirea la Jurnalul Naţional.

Mi-aş dori uneori să fiu mai răbdător. Mă domină dorinţa de armonie. Bucuria celor din jurul meu e cea mai mare bucurie a mea.

Cititorii sau telespectatorii sunt cei care prin mesajele lor, laudative sau critice, iţi dau raţiunea evoluţiei profesionale. Incerc să ţin seama de toate. Doar limitările de timp mă determină să fiu mai concis la televiziune decăt sunt in scris. In rest, găndesc la fel şi in Jurnalul Naţional, Săptămăna financiară sau la Antena 3. Am descoperit că sunt prea orgolios pentru a fi duplicitar. Au fost de-a lungul timpului semnale neplăcute din partea unora şi altora. Investigaţiile deranjează uneori. Dar la 37 de ani mă consider deja un leu bătrăn in presă, care nu se mai teme de hiene de pripas. Regret că am refuzat să conduc un ziar sau un departament de ştiri. Poate, după ce schimb prefixul. Trebuie să recunosc deschis că sunt un norocos. Am prins un tren profesional excelent acum 17 ani şi tot cu el merg. Meseria de ziarist imi dă mereu satisfacţii, chiar dacă mă solicită mult.Â

Mă rog la Dumnezeu aşa: «Fereşte-mă, Doamne, de boli şi de necazuri». Asta e tot ce imi doresc pentru mine şi cei apropiaţi.
Aştept de mult timp să mi se indeplinească o mare dorinţă. Sper să apară căt mai repede momentul. Soţia mea ştie cel mai bine despre ce e vorba. Secretul e la ea."

Â

Necesitate

"De opinia colegilor sau prietenilor mei am nevoie mereu. Nu uit niciodată aprecierile unor profesionişti precum Ion Cristoiu, Valentin Nicolau, Marius Tucă şi alţii. Asta imi oferă garanţia că-mi fac bine meseria"

Radu Tudor jurnalist

×
Subiecte în articol: calendar