x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Relu Fenechiu

Astăzi e ziua ta: Relu Fenechiu

03 Iul 2012   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Relu Fenechiu

Relu Fenechiu, vicepresedintele Partidului National Liberal, a implinit ieri 47 de ani. La multi ani!

"Vrem sa redam romanilor demnitatea, bucuria, sa ii scapam de grija zilei de maine"
"In aceasta perioada, sunt nevoit sa ma impart. Pe de o parte, sunt responsabilitatile de partid si de deputat, care imi ocupa foarte mult timp. Este deosebit de importanta activitatea legislativa din acest interval, deoarece trebuie sa profitam de orice ocazie pentru a ne promova proiectele. Pentru asta ne-au trimis cetatenii in Parlament, sa ne preocupam de problemele lor si sa gasim solutii pentru rezolvarea lor. De partea cealalta, se situeaza familia, pe care incerc din rasputeri sa nu o neglijez deloc. Cand am timp liber, imi place sa imi fac din familie prima prioritate.

Intrarea in politica a fost un pas firesc in dezvoltarea mea profesionala. Ca om de afaceri si, mai ales, ca un om de actiune, niciodata nu m-am putut multumi cu o pozitie din care sa stau, sa observ si sa imi dau cu parerea. Mereu am incercat sa propun solutii, sa ma implic in proiecte care sa imbunatateasca viata oamenilor, si a mea, o data cu a lor.

Politica la acest nivel aduce extrem de multe satisfactii, deoarece ai capacitatea de a participa la procesul decizional care afecteaza viata de zi cu zi a tuturor romanilor. Totusi, inainte de satisfactii, trebuie sa tii cont de responsabilitatea imensa pe care o ai pe umeri fata de oamenii pe care ii reprezinti.

Functia de vicepresedinte al Partidului National Liberal inseamna, de asemenea, si multa deschidere. Practic, devii o carte deschisa pentru mass-media, pentru romani. Dar, repet, este un pret necesar pentru posibilitatea de a influenta viata atator persoane. Asadar, la asa un nivel, transparenta e cheia. Iar eu sunt deschis oricarei provocari.

Eu sper ca acel mult asteptat «mai bine» in viata romanilor va veni cat mai curand. Principala noastra prioritate in cadrul Uniunii Social Liberale este sa redam romanilor demnitatea, bucuria, sa ii scapam de grija zilei de maine. Vrem sa ii facem pe cetateni sa aiba incredere din nou in politicieni si in institutiile statului, ori nu poti sa ii ceri unui om sa te respecte si sa iti acorde votul daca nu ii oferi spitale curate si tratamente medicale de calitate, scoli si gradinite moderne, o infrastructura la standarde inalte si, mai ales, posibilitatea de a-si castiga o paine pe atat de consistenta pe cat doreste si este dispus sa o castige.

Privind in urma, vad multe lucruri bune, lucruri care au schimbat in bine viata romanilor. Aceasta a fost prioritatea mea de-a lungul acestor ani. Vad si proiecte pe care nu am reusit sa le pun inca in aplicare. Acum prefer sa ma concentrez asupra lor. O sa fie timp la pensie sa privesc in urma...

Cea mai mare implinire pentru un om politic trebuie sa fie momentul in care un om care a avut incredere in el ii strange mana si ii multumeste ca s-a tinut de cuvant. Mi-as dori foarte mult ca toti politicienii romani sa gandeasca la fel. Probabil, cea mai mare dezamagire a reprezentat momentul in care mi-am dat seama ca prioritatile unora nu coincid cu cele ale romanilor...
Celor care au avut incredere in mine s-au convins de faptul ca sunt un om de cuvant. Celor care au incredere in mine in continuare, nu pot decat sa le multumesc si sa ii asigur ca voi face tot posibilul pentru a nu-i dezamagi. Cat despre cei care nu au incredere in mine, timpul nu e pierdut...

Le doresc tuturor multa sanatate, cat mai multe satisfactii din partea membrilor familiei, putere de munca si intelepciunea sa isi poata implini toate visele!"

×